Tgrt Haber
09 Eylül 2022 09:28 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 09:51

Kraliçe'nin naaşı sergilenecek! İşte 2. Elizabeth'in cenaze törenine ilişkin detaylar gün gün yapılacaklar

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in dün 96 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından bir devlet memurunun İngiltere Başbakanı'nı arayarak 'Londra Köprüsü yıkıldı' demesiyle beraber Kraliçe'nin ölümü netlik kazandı. Gizli kodlarla dolu operasyonun ilkinin gerçekleşmesinin ardından cenaze töreninin de detayları belli oldu.

Kraliçe'nin naaşı sergilenecek! İşte 2. Elizabeth'in cenaze törenine ilişkin detaylar gün gün yapılacaklar
kraliçe,elizabeth,ingiltere,cenaze

Kraliçe İkinci Elizabeth'in 96 yaşında Balmoral'daki şatosunda hayatını kaybetmesi yalnızca İngiltere'de değil tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı. Kraliçe'nin ölümünün ardından İngiltere'nin yeni kralı Prens Charles oldu. Charles, annesinin ölümünün ardından yaptığı ilk açıklamada, büyük üzüntü duyduğunu, annesine olan sevginin tahta geçiş töreninde kendisine yardımcı olacağını söyledi.

Kraliçe'nin naaşı sergilenecek! İşte 2. Elizabeth'in cenaze törenine ilişkin detaylar gün gün yapılacaklar

Kraliçe'nin ölümünün ardından cenaze törenine ilişkin detaylar da belli oldu. Bir devlet memurunun İngiltere Başbakanı Liz Truss'ı arayarak ''Londra Köprüsü Yıkıldı'' demesiyle beraber başlayan cenaze operasyonunda gün gün şunlar gerçekleşecek:

İlk gün: Charles saat 10:00'da St. James Sarayı'nda resmen kral ilan edilecek. Saat 15:30'da başbakan ve kabinesi Kral Charles ile bir görüşme yapacak.

İkinci gün: Kraliçenin naaşı Buckingham Sarayı'na getirilecek. Kraliçe'nin İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde ölmesi nedeniyle naaşının getirilmesi için farklı operasyonlar devreye girecek.

Üçüncü gün: Kral Charles'a parlamentodaki Westminster Hall'da başsağlığı dilekleri sunulacak ve ardından kral İskoçya'dan başlayarak Birleşik Krallık'ta yas turuna çıkacak.

Dördüncü gün: Kral Charles'a Kuzey İrlanda'da başsağlığı dilekleri sunulacak. Öte yandan kraliçenin naaşının saraydan Westminster'a getirilişi prova edilecek.

Beşinci gün: Naaş saraydan Westminster'daki parlamento binasına Londra'daki bir tören güzergahı üzerinden getirilecek ve parlamentodaki Westminster Hall'da bir tören düzenlenecek.

Altıncı ve dokuzuncu günler arası: Cenaze provaları yapılacak ve kraliçenin naaşı bir katafalka konularak üç gün süreyle 24 saat boyunca halkın ziyaretine açılacak.

Dokuzuncu gün: Kral Charles Galler'e gelerek burada başsağlığı dileklerini kabul edecek ve Galler parlamentosundaki törene katılacak.

Onuncu gün: Westminster Abbey'de cenaze töreni düzenlenecek ve öğlen saat 12:00'de iki dakikalık saygı duruşu yapılacak. Kraliçe Windsor Kalesi'ndeki Kral 6. George Anma Kilisesi'nde toprağa verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...