Tgrt Haber
18 Ekim 2021 16:33

Kraliçe Elizabeth salatasında ölü salyangoz bulunca mutfağa bu notu yolladı

Kraliçe II. Elizabeth'in bir öğününde yediği salatadan ölü salyangoz çıkması üzerine mutfak personeline yolladığı not ortaya çıktı.

Kraliçe Elizabeth salatasında ölü salyangoz bulunca mutfağa bu notu yolladı
ingiltere,,kraliçe elizabeth,,yemek,

Kraliçe II. Elizabeth'in yanında çalışan esli Kraliyet hizmetkarı Charles Oliver, Dinner at Buckingham Palace (Buckingham Sarayı'nda Akşam Yemeği) adlı kitabından çıkan hikaye birçok kişinin ilgisini çekti. Oliver, kitabında Kraliçe'nin ve merhum eşi Prens Philip'in yemeklerini yerken yanlarında not defterleri bulundurduklarını yazdı. Bunun sebebi olarak ise yemeklerle ilgili daha sonra mutfağa iletilecek notlar almaları olduğunu belirtti.

Oliver, kitapta yer alan 'ölü salyangoz' hikayesini ise "Uşaklar bir keresinde yırtık bir not sayfasında ölü bir salyangoz buldu" diyerek yazdı. Kraliçe Elizabeth, ölü hayvanın yanına ''Bunu salatamda buldum, bunu yiyebilir miydiniz?'' yazdığını belirtti.

Cosmopolitan'ın haberine göre Long Live The Queen: 23 Rules for Living from Britain’s Longest-Reigning Monarch (Çok Yaşa Kraliçe: Britanya'nın En Uzun Süre Hüküm Süren Hükümdarı'ndan Yaşam İçin 23 Kural) kitabında Kraliçe'nin söz konusu hayvanı bulduğu o "garip anı" betimleyen Britanyalı kültür araştırmacısı Bryan Kozlowski de olayı daha sonra aktardı.

Kraliçe Elizabeth salatasında ölü salyangoz bulunca mutfağa bu notu yolladı

Oliver, Kraliçe'nin not defterinin genellikle boş kalmasını yemek konusunda titiz olmamasına bağladı. Ayrıca Kraliçe Elizabeth'in yemekte misafir ağırlarken not defteri kullandığını bunun nedeninin ise mutfak personelinin gelecekte kaynak olarak kullanmasını istediğini öne sürdü. Kraliçe'nin misafirlerinin de beğendiği ve beğenmedikleri noktaları not aldığı kitapta yer aldı.

 

 

Oliver, Kraliçe'nin genellikle sade yemeklerden hoşlandığını belirtti. Kraliyet biyografisi yazarı Katie Nicholl'ın söylediğine göre Kraliçe'nin kahvaltısı "sade bir fincan çay ve bisküvi, ardından bir kase mısır gevreğinden" oluşurken Kraliçe'nin eski şefi Darren McGrady'ye göre öğle yemeği genellikle iyi pişmiş ıspanaklı veya kabaklı ızgara balıktan oluşuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...