Tgrt Haber
12 May 2023 13:04 - Güncelleme : 12 May 2023 13:23

Son dakika: Rusya’dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'seçimlere müdahale' iddiasına cevap!

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlere Rusya’nın müdahale ettiği yönündeki açıklamalarına Kremlin’den cevap geldi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
kremlin,kemal kılıçdaroğlu,seçim

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 2 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Dünya’nın yakından takip ettiği seçimlere ilişkin CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken bir çıkış geldi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Rusya’yı seçime müdahale etmekle suçladı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN RUSYA AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

Sevgili Rus Dostlarımız,

Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1656705796208574468

KREMLİN CEVAP VERDİ

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin Kremlin’den cevap geldi. Kremlin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Seçimlere müdahale iddiasının gerekçelerini bilmiyoruz. Bu tür suçlamaları şiddetle reddediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na böyle bir bilgi verildiyse bu yalan bilgidir ve bu şekilde değerlendirilmesi gerekir.

Rusya'nın seçimlere herhangi bir müdahalesinden bahsedilemeyeceğini vurgulayan Peskov açıklamayı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...