Tgrt Haber
22 Ocak 2024 12:43 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 12:43

Kayıp ABD askerleri 'ölü' olarak kayda geçirildi

Somali kıyılarında, 11 Ocak'ta kaybolan iki Amerikan deniz komandosunun ölü olarak kayıtlara geçmesine karar verildi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters
Kayıp ABD askerleri 'ölü' olarak kayda geçirildi
abd,asker,somali

Somali'de 11 Ocak'ta düzenlenen operasyon kapsamında iki ABD deniz komandosunun, İran yapımı silah taşıdığından şüphelenilen bir tekneye çıkmaya çalıştıkları fakat 5 metreyi bulan dalgalar nedeniyle askerlerden birinin denize düştüğü belirtildi. Diğer askerin ise protokol gereği silah arkadaşının peşinden suya atladığı bildirildi. Kayıp askerleri bulmak için ABD, Japonya ve İspanya'dan ekipler, 55 bin kilometrelik bir alanı tarayarak çalışmalar yürüttü. 

''STATÜLERİ ÖLÜ''

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), iki komandonun ölü olarak kayıtlara geçtiğini bildirdi. Pazar günü yapılan açıklamada, "10 gün boyunca yapılan detaylı aramalara rağmen kayıp iki deniz komandomuzun yeri tespit edilemedi ve statüleri ölü olarak değiştirildi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, askerlerin ailelerine duyulan saygı gereği konuyla ilgili başka detay paylaşılmayacağı aktarıldı.

Kayıp ABD askerleri 'ölü' olarak kayda geçirildi

ABD'Lİ BAKANDAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin pazar günü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İki cesur deniz komandomuzun yasını tutuyoruz. Kalplerimiz aileleriyle birlikte. Bugün tüm bakanlık kederde birleşti. Onları bulmak ve kurtarmak için yorulmaksızın çalışan herkese minnettarız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan ABD ordusu Somali'de, radikal İslamcı Eş-Şebab'la mücadele için küçük bir askeri birlik bulunduruyor. Ülkedeki Amerikan askerleri hem Somali ordusunu eğitiyor hem de Somali hükümetiyle koordineli şekilde Eş-Şebab'a yönelik operasyonlar düzenliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...