Tgrt Haber
17 Nisan 2022 08:31 - Güncelleme : 17 Nisan 2022 08:47

Kanada’da Müslümanlara yönelik alçak saldırı: Teravih namazından çıkanlara ateş açıldı

Kanada’nın Toronto kentinde, teravih namazından çıkanların üzerine bir araçtan ateş açılması sonucu beş kişi yaralandı.

Kanada’da Müslümanlara yönelik alçak saldırı: Teravih namazından çıkanlara ateş açıldı

Kanada'nın Toronto kentinden teravih namazından çıkan beş kişinin, yoldan geçen bir araçtaki kişi ya da kişilerin silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıda camiden çıkan 5 kişi yaralanırken, yetkililer tarafından yapılan açıklamada, saldırının Scarborough bölgesindeki Ebubekir-i Sıddık Camisi'nde meydana geldiğini belirtildi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Kanada'da Toronto Polisi Sözcüsü David Rydzik, yaralananların, husumete sebep olacak herhangi bir olaya karıştığını gösteren bilgi olmadığını belirtti. Rydzik, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını, üçünün taburcu edildiğini, ikisinin ise tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

"ÜZGÜN VE ENDİŞELİYİM"

Olayın gerçekleştiği Ebubekir-i Sıddık Camisi'nin bağlı olduğu Scarborough Müslümanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nadeem Sheikh de "Gerçekten üzgün ve endişeliyim. Bu sabah beş kardeşimiz vuruldu. Saldırganların bir an önce bulunup adalete teslim edilmelerini istiyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
4cü Allah için seven18 Nisan 2022 00:09

Oh iyi olmuş Müslümanların ne işi var kanadada

Sonraki Haber Yükleniyor...