Tgrt Haber

Japonya'yı kar fırtınası yuttu: 100’ü aşkın uçuş iptal edildi

26 Aralık 2021 12:05
Japonya'yı kar fırtınası yuttu: 100’ü aşkın uçuş iptal edildi
Japonya,Fırtına,Kar,Uçak seferleri

Japonya'da etkisini her geçen gün arttıran kar fırtınası hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Fırtına nedeniyle 100'ü aşkın uçuş iptal edildi.

Japonya'nın kuzey ve batı kesimlerinde etkisini artıran şiddetli kar fırtınası hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Ülkenin en büyük iki havayolu şirketi, 100'ü aşkın uçuşun iptal edildiğini açıkladı. 

ANA Airlines öğle saatlerinde yaklaşık 5 bin 100 yolcuyu etkileyen 77 uçuş iptalinin yaşandığını duyururken, Japan Airlines bin 810 yolcuyu etkileyen 35 uçuş iptaline karar verildiğini açıkladı.

YETKİLİLER UYARMIŞTI

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) Japonya Denizi kıyısında yer alan bölgeler başta olmak üzere ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde hafta sonu şiddetli kar yağışı beklendiği konusunda halkı uyarmış, zorunlu olmayan seyahatler dışında da bölge sakinlerine evde kalma çağrısında bulunmuştu. Kar yağışının bu akşama dek etkisini sürdürmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...