Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 16:41 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 17:01

Japonya Başbakanı suikastında yeni gelişme: Akıl sağlığı araştırılacak

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe suikastıyla ilgili yürütülen soruşturmada yeni gelişme… Katil zanlısı Tetsuya Yamagami’nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığı araştırılacak. Ayrıca muhalefet, şüphelinin ifade ettiği tarikatın Abe’nin bazı yasa değişikliklerinde itiraza neden olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: ABC News
Japonya Başbakanı suikastında yeni gelişme: Akıl sağlığı araştırılacak
Shinzo Abe,Suikast,Tetsuya Yamagami

Geçen haftalarda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Savcılığın talebi üzerine mahkeme tarafından 41 yaşındaki katil zanlısı Tetsuya Yamagami’nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılmasına karar verildi. Buna göre suikastçının resmi olarak suçlamada bulunup bulunmayacağı ve cinayetten yargılanması için mahkemeye gönderip göndermeyeceğini belirlenecek. Yamagami, ailesinin iflasına neden olan Birleşme Kilisesi'ni Abe’nin desteklemesinden dolayı öldürdüğünü ifade etmişti. Katil zanlısının Abe'nin annesinin de bu tarikata bağlı olduğu iddia edilmiş ve bu iddia tarikat tarafından doğrulanmıştı. 

Yamagami, eski lider 8 Temmuz'da batı Japonya'da seçim kampanyası için konuşma yaparken Abe'yi arkadan vurmuş ve olay yerinde yakalanarak tutuklanmıştı. Yamagami polise, nefret ettiği dini bir grupla bağlantıları nedeniyle Abe'yi öldürdüğünü söylemişti. 

MUHALEFET ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ

Ülkenin ana muhalefet partisi Japonya Anayasal Demokrat Partisi üyeleri, Abe’nin bazı yasal değişikliklere itirazlarında tarikatın etkisinin olup olmadığının soruşturulmasını istedi. 

Kilise 1954'te Seul'de, öğretileri İncil'in yeni yorumları ve muhafazakâr, aile odaklı değerlerle destekleyen Rahip Sun Myung Moon tarafından kuruldu. Abe, Eylül 2021'de kilisenin bağlı kuruluşu Evrensel Barış Vakfı'na gönderdiği video mesajında, grubun Kore Yarımadası'nda barışa yönelik çalışmalarını ve aile değerlerine odaklanmasını övdü.

 

Kaynak: ABC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...