Tgrt Haber
06 Ocak 2022 10:07

Kuzey Kore ve Çin ele alınacaktı! Japonya-ABD-Güney Kore savunma zirvesine koronavirüs engeli

Japonya, ABD ve Güney Kore arasında bu ayın ortasında Hawaii'de yapılması planlanan 3'lü savunma zirvesi iptal edildi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Covid-19'a yakalanması tüm planları bozdu. Dev zirvede Kuzey Kore’nin son balistik füze denemesi, Çin'in bölgesel askeri faaliyetleri ele alınacaktı.

Kuzey Kore ve Çin ele alınacaktı! Japonya-ABD-Güney Kore savunma zirvesine koronavirüs engeli
Japonya,ABD,Kuzey Kore,Omicron,Çin,Güney Kore,balistik füze,koronavirüs

Tüm dünyada arttırılan aşı çalışmaları biraz da olsa koronavirüsü yavaşlatmıştı fakat Delta ve Omicron varyantı vaka sayılarında artışa neden oldu. Artan vaka sayıları sonrası birçok ülke tedbirleri artırdı. Özellikle Omicron varyantı ülkeler arasındaki önemli toplantıları ve işbirliklerini de derinden etkilemeye başladı.

COVİD-19 ENGELİ

Japonya, ABD ve Güney Kore arasında bu ayın ortasında Hawaii'de yapılması planlanan 3'lü savunma zirvesi Covid-19 engeline takıldı. Zirve, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Covid-19'a yakalanması nedeniyle iptal edildi.

Kuzey Kore’nin son balistik füze denemeleri ve Çin'in bölgesel askeri faaliyetlerinin hız kazanması sebebiyle Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Güney Kore Savunma Bakanı Seo Wook'un bu ay ortasında ABD'nin Hawaii adasında bir araya gelmesi bekleniyordu.

SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Covid-19 vaka sayılarında son zamanlarda artış görülen ABD'de Savunma Bakanı Austin'in 2 Ocak'ta virüs testinin pozitif sonuç verdiği duyurulmuştu. Austin, Savunma Bakanlığının resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, "Covid-19 testim pozitif çıktı. Bugün izinliyken evde semptom gösterince test yaptırdım. Belirtilerim hafif ve doktorumun talimatlarını takip ediyorum. Bu talimatlara göre önümüzdeki 5 gün boyunca kendimi evde izole edeceğim” ifadeleri yer almıştı.

KUZEY KORE’DEN BALİSTİK FÜZE DENEMESİ

Dün sabah saatlerinde Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore’nin balistik füze denemesi yaptığını açıklamıştı. Balistik füze denemesi sonrası bölge ülkeleri tedirgin oldu ve dünya genelinde ‘sürpriz’ yorumları yapıldı. Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi, füzenin ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünün değerlendirildiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...