Tgrt Haber
13 Haziran 2022 14:52 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 15:03

İtalya'daki helikopter kazasında şok detay: Soruşturma açıldı, tanık da kara kutu da yok

İtalya'da 4'ü Türk olmak üzere toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili olarak şoke eden detaylar ortaya çıktı.  Reggio Emilia Cumhuriyet Savcılığı, taksirle insan öldürmek ve felakete sebep olmak suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

İtalya'daki helikopter kazasında şok detay: Soruşturma açıldı, tanık da kara kutu da yok
Uçak kazası

İtalya'da Perşembe günü radar teması kesilen ve 4'ü Türk olmak üzere toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili olarak Reggio Emilia Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Taksirle insan öldürmek ve felakete sebep olmak suçlamalarıyla başlatılan soruşturma, kara kutunun ve herhangi bir tanığın olmaması nedeniyle yavaş ilerliyor. Şu aşamada soruşturmaya hedef olan herhangi bir şüphelinin bulunmadığı belirtildi. Ulusal Uçuş Güvenliği Ajansı tarafından da güvenlik incelemesi başlatıldı.

haber#

Yaklaşık 1900 metre yükseklikten düşen uçak Reggio Emilia bölgesinde dağlık alanda bulunmuştu. İtalyan pilot ile 4'ü Türk 2'si Lübnanlı 6 yolcunun naaşları, Modena kentinde otopsi yapılmak üzere morga kaldırılmıştı. 

İtalya'daki helikopter kazasında şok detay: Soruşturma açıldı, tanık da kara kutu da yok

Soldan sağa; Tüketim Ürünleri Planlama Direktörü Altuğ Erbil, İpek Kağıt Fabrika Müdürü Arif Cez, İlker Uçar, Tüketim Ürünleri Üretim Müdürü Serhat Kenar.

KOLAY OLMAYACAK 

İtalya basınındaki haberlere göre helikopterde kara kutunun bulunmaması, pilotun düşmeden önce alarm vermemiş olması ve görgü tanıklarının olmaması akıllarda soru işaretlerini artırıyor.  Arama çalışmalarına katılan birimlerden Alpler Kurtarma Ekibi bölge sorumlusu Luca Pezzi İtalya basınına yaptığı açıklamada, "Kazanın nedenini belirlemek kolay olmayacak, uzun ve detaylı incelemeler gerekecek. Çünkü tanık ve kara kutu yok. Bu tip helikopterlerde kara kutu olması gerekmiyor, olmaması normal" dedi. Kazaya olumsuz hava koşullarının neden olduğu iddia edildi. 

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...