Tgrt Haber
06 Ocak 2022 13:24

İsrail güçleri 23 Filistinliyi tutukladı

İşgalci İsrail'in güçleri, operasyonlar kapsamında Batı Şeria'da 23 Filistinliyi tutukladı.

İsrail güçleri 23 Filistinliyi tutukladı
israil,filistin

İsrail güçleri, birçok bölgede başlattığı geniş kapsamlı operasyonlarda 23 Filistinliyi tutukladı. Ramallah’ta 11, El-Halil'de 5, Tubas’ta 1, Nablus'ta ise aralarında 70 yaşında bir kişinin de bulunduğu 6 kişi, İsrail güçleri tarafından tutuklandı.

İsrail güçlerinin sık sık haklarında ‘arama kararı’ bulunan kişiler olduğu gerekçesiyle Batı Şeria’daki Filistinlilerin evlerine baskın yaptığı biliniyor.

Filistin kaynaklarına göre, aralarında birçok kadın, yaklaşık 160 çocuk ve en az 6 milletvekili bulunan 4 bin 600 kişi İsrail hapishanelerinde tutuluyor.

İsrail güçleri 23 Filistinliyi tutukladı

18 FİLİSTİNLİ TUTUKLANMIŞTI

İsrail güçlerinin geçtiğimiz günlerde de Batı Şeria ve Kudüs’te düzenledikleri operasyonlar kapsamında 18 Filistinliyi tutukladığı bildirildi. Filistin resmi kaynaklarından yapılan açıklamalarda, İsrail askerlerinin Cenin’de 3, Ramallah’ta 5, Tulkarim’de ve El-Halil’de toplam 4 ve Beytüllahim’de de bir kişiyi tutukladığı ifade edilmişti.

İsrail askerlerinin ayrıca Kudüs’te içlerinde 2 kardeşin de bulunduğu toplam 5 kişiyi gözaltına aldığı aktarılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...