Tgrt Haber
20 Nisan 2022 12:25 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 14:11

İşlemediği cinayetten 32 yıl hapis yattı!

ABD'de 32 yıl demir parmaklıklar arasında kalan, cinayetten hüküm giymiş Joaquin Ciria beraat etti.

İşlemediği cinayetten 32 yıl hapis yattı!

ABD'nin California eyaletinde 32 yıldır cinayet suçlamasından hapis yatan kişi, masum olduğunun ortaya çıkması üzerine serbest bırakıldı. Bir kişiyi başından vurarak öldürmekten suçlu bulunan Ciria, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. ABD'de 18 ay süren incelemeler sonucunda masum olduğunun ortaya çıkmasıyla Ciria’nın serbest bırakılmasına karar verdi.

San Francisco Bölge Savcısı Chesa Boudin, 61 yaşındaki siyahi Ciria'nın yalancı tanık ifadesi ve polisin görevi kötüye kullanması sonucu silahlı cinayetten mahkum edildiğini söyleyerek, "Ciria, işlemediği bir suçtan 30 yılı aşkın süredir hapis yattı. Bugün gecikmiş adaleti kutluyoruz ve diğer benzeri yanlış mahkumiyetleri geri almak için çalışmaya devam etmeliyiz" dedi.

ÖMÜR BOYU HAPİS

Ciria'nın, haksız mahkumiyet davalarını incelemek üzere kurulan Bölge Savcılığı Masumiyet Komisyonu'nun girişimiyle başlatılan yeniden soruşturmalar sonucunda berat eden ilk mahkum olduğu bilgisi paylaşıldı. 1990’da San Francisco'da bir ara sokakta tartıştığı bir kişiyi başından vurarak öldürmekten suçlu bulunan Ciria, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...