Tgrt Haber

İran’dan ses kayıtları sızdı! Tepki çeken ifadeler: Cehenneme giden Türk oluyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Kırım Haber Ajansı
28 Ağustos 2022 22:39 - Güncelleme : 28 Ağustos 2022 22:47
İran’dan ses kayıtları sızdı! Tepki çeken ifadeler: Cehenneme giden Türk oluyor
İran,Türk

Güney Azerbaycan’a yönelik baskılarıyla bilinen İranlı rejim Türkleri hedef aldı. İran’da Cehennemin dilinin Türkçe ve Cehenneme gidenin Türk olacağı skandal ifadeler ortaya çıktı.

İran’dan Türkiye’ye hakaret dolu ifadelerin olduğu ses kaydı sızdırıldı. Çocuklara Türkçe isim konulmasına bile izin vermeyen İran, Türklere hakaretlerine bir yenisini ekledi. Türk düşmanlığını her seferinde çekinmeden ifade eden rejim ve rejim yanlılarından yeni bir kayıt ortaya çıktı.

CEHENNEMDE TÜRKÇE KONUŞUYORLAR

İranlı Ayetullah Müçtehadi Tehrani’nin bir ses kaydında skandal ifadeler yer aldı. Güney Azerbaycanlı gazeteci Mesut Haray’ın haberine göre kayıtta Tehrani’nin şu ifadeleri kullandığı duyuluyor:

“Türkler cennete gittiklerinde Arap oluyorlar, Farslar ve Araplar cehennemde gidince Türk oluyorlar. Türkler cehenneme gitmek isterse kolay çünkü cehennemde Türkçe konuşuyorlar. Hadis var cennette Arapça konuşuyorlar. Yalnız Türkler cehenneme gidemez. İyi Türkler Arap olur. Araplar ve Farslar cehenneme giderse Türk olur. Mesela cehennemin memurları cehenneme git demek isteyince ‘Git Cehenneme’ diyecektir. Geç kalırsan ‘tez ol, tez ol’ (Çabuk ol) diyecektir.”

Kaynak: TGRT Haber, Kırım Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...