Tgrt Haber
02 Nisan 2023 08:51 - Güncelleme : 02 Nisan 2023 09:08

İran'da başörtüsüz kadınlara 'yoğurt kovasıyla' saldırı! Saldırgan hakkında tutuklama, kadınlara soruşturma açıldı

Son dakika haberi: İran'da süt ürünleri satan bir markette 2 kadın başörtüsü takmadığı için bir şahıs tarafından yoğurtla saldırıya uğradı. Elindeki yoğurt kabını kadınların kafasına fırlatan saldırgan hakkında tutuklama kararı verildi. Öte yandan saldırıya uğrayan 2 kadın için ise “toplum içerisinde başörtüsü kuralına uymama” suçundan soruşturma açıldığı belirtildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
iran,kadın,saldırı,başörtüsü

İran'da Mahsa Amini protestolarının yankıları sürerken son olarak sosyal medyada paylaşılan bir görüntü ülke gündemine bomba gibi düştü. İran'ın Razavi Horosan eyaletine bağlı Torkebe kentinde bulunan bir süt ürünleri marketinde İranlı bir saldırgan başörtüsüz oldukları gerekçesiyle 2 kadına saldırdı. Eline aldığı yoğurt kabını kadınların başlarına döken saldırganın görüntüleri büyük yankı uyandırırken hakkında tutuklama kararı verildi. 

SALDIRGANA TUTUKLAMA, KADINLARA SORUŞTURMA

İran medyasında yer alan haberde, Razavi Horasan eyaletine bağlı Torkebe kenti savcılığından olaya ilişkin yapılan açıklamada, saldırgan hakkında tutuklama kararı alındığı belirtilerek, “Başörtüsü takmadıkları gerekçesiyle iki kadına uygun olmayan bir şekilde müdahale ederek saldıran kişi hakkında tutuklanma kararı alındı” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan savcılık, saldırgan hakkında, “kamu düzenini bozmak” ve saldırıya uğrayan iki kadın hakkında ise “toplum içerisinde başörtüsü kuralına uymama” suçundan soruşturma açıldığı belirtildi. Ayrıca başörtüsü takmayan iki kadına hizmet veren market sahibine ise uyarı verildiği aktarıldı.

İran İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Merkezi tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, saldırganın başörtüsüz kadınlara müdahale şeklinin kabul edilemez olduğu belirtilerek, “Böyle bir müdahale yöntemi doğru değildir. Ancak kadınların başörtülerini takmamaları da suç kapsamına girmektedir” ifadeleri kullanıldı.

BAŞÖRTÜSÜ YASASINDA GERİ ADIM YOK

İran Yargı Erki Başkanı Muhsin Ejei bugün yaptığı açıklamada zorunlu başörtüsü yasası konusunda geri adım atmadıklarını söyleyerek, “Yargı başörtüsü yasası ihlallerini dikkatle takip edecek ve bu konuya özel olarak yaklaşacak” şeklinde konuşmuştu.

İran İçişleri Bakanlığı tarafından ülkede zorunlu başörtüsü yasasını ihlal edenlere ilişkin dün yayınlanan bildiride ise, “Dini ve geleneksel ilke ve değerlerimizde herhangi bir geri adım olmamıştır. Bakanlık olarak yargı ve diğer ilgili kurumlar ile birlikte başörtüsü ihalelerine izin verilmeyecektir” ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...