Tgrt Haber

İngiltere'den ezber bozan rapor: Aşılı ölümler aşısızlara göre daha fazla

15 Ağustos 2021 15:01
İngiltere'den ezber bozan rapor: Aşılı ölümler aşısızlara göre daha fazla
ingiltere,aşı,koronavirüs,covid-19

İngiltere Halk Sağlığı tarafından yayımlanan son rapordan ezber bozan bir sonuç çıktı. Aşılı ölümler, aşısızları geçti.

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı özellikle İngiltere ve Amerika'da yıkıcı ölümlere neden olmaya devam ederken İngiltere Halk Sağlığı, ilginç bir rapor ortaya koydu. 10 varyatın incelendiği  "Technical_Briefing_20" adı verilen raporda, Delta varyantının oldukça etkili bir varyant olduğu gözler önüne serildi.

1 şubat ve 2 Ağustos tarihleri arasındaki verilere göre, raporun 18. sayfasındaki tabloda Covid-19'a yakalananların yüzde 40'ının aşılı olduğu görüldü. Toplam vaka sayısının 300 bin 10 kişi olduğu gözlemlenirken bu vakalardan 117 bin 115'i 1. doz ve 2. dozu yapılan vakalar olduğu tespit edildi.

AŞILI ÖLÜMLER AŞISIZLARA GÖRE 2 KAT FAZLA

Raporda ezber bozan kısım ise Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin aşısız kişilere göre aşılı kişilerin daha fazla olması oldu. Delta varyantına yakalanan 655 kişiden iki doz aşı olup hayatını kaybedenlerin sayısı 402 iken aşı olmayıp hayatını kaybedenlerin sayısı 253 olarak kaydedildi. Bu ölümlerde dikkat çeken bir başka detay ise 50 yaş ve üzeri kişilerde aşılı ölümlerin daha fazla olmasıydı.

50 yaş ve altı kişilerde ise bu durum değişiklik gösteriyor. Aşı olup hayatını kaybedenlerin sayısı 13, aşı olmayıp hayatını kaybedenlerin sayısı ise 48 kişi olarak kaydedildi.

İşte İngiltere Halk Sağlığı tarafından yayınlanan o rapor:

javascript:void(0)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...