Tgrt Haber

İngiliz uzmanlardan Omicron uyarısı! 75 bin kişi ölebilir

11 Aralık 2021 18:05
İngiliz uzmanlardan Omicron uyarısı! 75 bin kişi ölebilir
İngiltere,,omicron,,mutasyon,

İngiltere’de uzmanlar ilk olarak Güney Afrika’da tespit edilen koronavirüsün Omicron mutasyonu ile ilgili korkutan bir uyarıda bulundu. Uzmanlar gerekli önlemler alınmazsa 5 ay içinde 25 bin ila 75 bin arasında can kaybına yol açabileceğini ifade etti.

İlk olarak Güney Afrika’da tespit edilen koronavirüsün Omicron mutasyonu karşısında endişeler gün geçtikçe artıyor. İngiliz uzmanlar hızla yayılan koronavirüsün mutasyonlarına karşı tedbirlerin arttırılmadığı taktirde 5 ay içinde 25 bin ila 75 bin arasında ölüme neden olabileceğini söyledi. Uzmanlar ayrıca İngiltere hükümetine çağrıda bulunarak virüsün yayılmasına karşı bu hafta yürürlüğe koyduğu B Planı'ndan daha fazla önlemler alması gerektiğini vurguladı.

KAPALI ALAN UYARISI

Omicron mutasyonunun 2022 yılında İngiltere’de yayılmasına ilişkin tahminlerde bulunduğu bir araştırma yayınlayan London School of Hygiene & Tropical Medicine, İngiltere'de virüse karşı alınan önlemlerin arttırılmadığı takdirde Omicron mutasyonun 2022 yılında vaka ve ölüm sayılarında yeni bir rekora neden olacağını belirtti.  Uzmanlar kapalı mekanlarda kısıtlamaları arttırmanın bazı eğlence mekanlarının kapatılmasının ve kalabalık grupların toplanmasına ilişkin sınırlamaların önemli ölçüde kontrol altına alınabileceğini belirtti. 

İngiliz uzmanlardan Omicron uyarısı! 75 bin kişi ölebilir

İNGİLTERE B PLANI DEVREYE GİRMİŞTİ

Şu anda İngiltere'de uygulanan B Planı'na göre, toplu taşımada ve kapalı alanlarda maske takılması, ülkeye gelen herkesin PCR testi yaptırması gibi önlemler yer alıyor. Hükümetin uzmanların uyarılarını değerlendirmesi ve uygulamaya koyması durumunda daha sıkı önlemlerin alınacağı 'C Planı'nın yürürlüğe konması gerekecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...