Tgrt Haber
20 Kasım 2021 12:44

Hollanda'da kısıtlama ayaklanması! Acil durum ilan edildi

Hollanda'da Covid-19’sebebiyle alınan kısıtlama kararlarına yönelik protesto çatışmaya dönüştü. Kent genelinde acil durum ilan edilirken 20 kişi gözaltına alındı, protestolarda 7 kişi yaralandı.

Hollanda'da kısıtlama ayaklanması! Acil durum ilan edildi
Hollanda,protesto

Hollanda'nın Rotterdam kentinde korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere karşı yüzlerce protestocu sokağa çıktı. Ancak gösteriler çatışmaya döndü ve yüzlerce protestocu, poliste çatıştı. Sokakların savaş alanına döndüğü kent genelinde acil durum ilan edilirken 7 kişi yaralandı, 20 kişi de gözaltına alındı.

Hollanda'da kısıtlama ayaklanması! Acil durum ilan edildi

POLİS SİLAHLA ATŞ ETTİ 

Korona virüs salgınında vaka sayılarının artış gösterdiği Avrupa ülkelerinde önlemler sertleştiriliyor. Üç haftalık kısmi kapanma kararının alındığı Hollanda'da Covid-19 tedbirleri halkı sokağa döktü. Rotterdam kentinde yüzlerce gösterici kısıtlamalara tepki göstererek hükümeti protesto etti. Ancak gösteriler kısa sürede şiddet olaylarına dönüştü. Polise taş ve havai fişek fırlatan protestocular, polis arabalarını da ateşe verdi. Kentteki çevik kuvvet polisi, protestocuları dağıtmak için tazyikli su kullanırken ateş de açtı. Polis Sözcüsü Patricia Wessels, "Biz uyarı ateşi açtık ve durum hayati tehlike arz ettiği için doğrudan ateş edildi" dedi. Çıkan olaylarda toplam 7 kişi yaralanırken en az 20 kişi gözaltına alındı.

Hollanda'da kısıtlama ayaklanması! Acil durum ilan edildi

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Şiddet olayları sebebiyle Rotterdam’da acil durum ilan edildi. Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, “Polis, silah kullanmak ve hatta doğrudan ateş etmek zorunda kaldı" dedi.

17.5 milyon nüfuslu Hollanda'da korona virüs salgınında toplam 2 milyon 399 bin 849 vaka tespit edilirken 18 bin 900 kişi hayatını kaybetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...