Tgrt Haber
02 Aralık 2021 15:09

Ameliyatta yanlış bacağı kesti, cerrahın savunması şoke etti

Avusturya’da gerçekleşen olayda, bir cerrah, ameliyatına girdiği hastasının yanlış bacağını kesti. Skandal olayda cerrahın savunması şoke ederken, mahkeme cerrahın 2 bin 700 Euro tazminat ödemesine karar verdi.

Ameliyatta yanlış bacağı kesti, cerrahın savunması şoke etti
Hasta,Ameliyat,Avusturya,Mahkeme,Tazminat

Avusturya’da gerçekleşen olay dünya gündemine bomba gibi düştü. Bir cerrah, ameliyatına girdiği hastasının sol bacağı yerine sağ bacağını kesiti. Olay mayıs ayında yaşanırken, yanlış bacağın kesildiği ameliyattan 2 gün sonra fark edildi. Hasta yakınları bu skandal olayı mahkeme taşıdı.

SKANDAL OLAYIN SAVUNMASI "BİLMİYORUM" OLDU

Avusturya’nın Linz kentinde düzenlenen duruşmada, mahkeme 43 yaşındaki zanlıyı ağır ihmalden suçlu buldu ve 2 bin 700 euro (yaklaşık 41,3 bin lira) para cezasına çarptırdı. Dava mahkemeye gelmeden ölen hastanın dul eşine de 5 bin euro (yaklaşık 76,4 bin lira)  tazminat ödenmesine karar verildi.

Ameliyathanedeki komuta zincirinde sıkıntı yaşandığını ifade eden cerrahın, neden sol bacağını değil de sağ bacağını işaretlediği yönünde sorulan soruya, “Bilmiyorum” şeklinde cevap vermesi ise şoke etti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...