Tgrt Haber
11 Mart 2023 09:21 - Güncelleme : 11 Mart 2023 09:32

H3N2 virüsü yüzünden Hindistan'da ilk can kayıpları yaşandı! Dünyada giderek yayılıyor

Dünyanın koronavirüs ile mücadelesi sürerken Hindistan'da ''H3N2'' virüsü yüzünden iki kişi hayatını kaybetti. Ülkede bu virüs kaynaklı ilk can kayıpları yaşandı.

H3N2 virüsü yüzünden Hindistan'da ilk can kayıpları yaşandı! Dünyada giderek yayılıyor
virüs,hindistan

Hindistan'da "H3N2" virüsünün iki kişinin ölümüne neden olmasıyla ülkede "H3N2" virüsü kaynaklı ilk can kayıpları kayda geçti. Hint NDTV'nin haberine göre, sağlık yetkilileri, gribe neden olan "H3N2" influenza virüsü nedeniyle Karnataka eyaletinde 82 yaşındaki bir erkeğin 24 Şubat'ta kaldırıldığı hastanede 1 Mart'ta hayatını kaybettiğini söyledi.

Yetkililer, diyabet ve hipertansiyon gibi sağlık sorunları olan bu kişinin, ülkede "H3N2" kaynaklı ilk can kaybı olduğunu belirtti.

Haryana eyaletinde ocakta "H3N2" teşhis edilen 56 yaşındaki kanser hastasının 8 Mart'ta evinde hayatını kaybettiğini bildiren yetkililer, bu kişinin akciğer kanseri olduğunu aktardı.

Yetkililer, ülkede yaklaşık 90 kişide "H3N2" virüsü teşhis edildiğini açıklayarak, ay sonuna doğru vaka sayısının düşmesini beklediklerini kaydetti.

H3N2 VİRÜSÜ NEDİR?

Domuz gribinden daha tehlikeli olduğu söylenen yeni bir virüs çeşidi olan H3N2 virüsünün belirtileri grip belirtileri şeklinde kendini göstermektedir. Bilinen grip belirtilerinin hastalığın habercisi aslında ateş, beraberinde boğaz ağrısı, akıntıyla birlikte genel vücut kırgınlığında bir ağırlık, yaygın bir kas eklem ağrısıyla birlikte şiddetli öksürük olanların doktora başvurması gerekmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...