Tgrt Haber
26 Ocak 2024 14:26 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 14:28

Güney Kore ve ABD arasında bir ilk! Ortak siber güvenlik tatbikatı

Güney Kore ve ABD, siber tehditlere karşı ilk ortak siber güvenlik tatbikatını gerçekleştirdi.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
Güney Kore ve ABD arasında bir ilk! Ortak siber güvenlik tatbikatı
güney kore,kuzey kore,abd,siber saldırı,tatbikat

Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, dünya çapında artan siber tehditlere karşı ABD ile ilk ortak siber güvenlik tatbikatı gerçekleştirildiği duyuruldu. 15-26 Ocak arasında Güney Kore Siber Operasyon Komutanlığı'nda düzenlenen siber güvenlik tatbikatında her iki ülkeden uzmanların bilgisayar korsanlığı girişimleri ile mücadele ve siber güvenlikte bilgi paylaşımı prosedürlerinin uygulanması konularına odaklandığı belirtildi.

Güney Kore ve ABD’nin siber alandaki iş birliğini ileriye taşımak ve geliştirmek üzere profesyonel eğitimleri, siber güvenlik tatbikatlarını ve teknoloji değişimi faaliyetlerini artırarak sürdüreceği ifade edildi.

KUZEY KORE FAALİYETLERİNİ ARTIRMIŞTI

Nükleer silah ve balistik füze programını hız kesmeden sürdüren Kim Jong-un yönetimindeki Kuzey Kore geçtiğimiz yıl siber saldırı faaliyetlerini de artırmıştı.

Kore Ulusal Polis Ajansı (KNPA) Kasım ayında yaptığı açıklamada, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2023 yılında aralarında hükümet yetkililerinin de bulunduğu bin 468 kişinin e-posta hesabını çaldığını duyurmuştu.

Güney Kore ve ABD arasında bir ilk! Ortak siber güvenlik tatbikatı

“Kimsuky” adlı bilgisayar korsanlığı grubu tarafından e-posta hesabı çalınan bin 468 kişiden 57’sinin eski ya da hala görevde bulunan hükümet yetkilisi olduğunu belirten ajans, 2022'de 49 olan çalınan hesap sayısının geçtiğimiz yıl yaklaşık 30 kat arttığına dikkat çekmişti.

GÜNEY KORE, KUZEY'İN CASUSLARINI HEDEF ALMIŞTI

Geçtiğimiz ay 8 Kuzey Koreli kamu görevlisine bağımsız yaptırım uygulama kararı alan Güney Kore Dışişleri Bakanlığı ise “Kimsuky”, “Lazarus” ve “Andariel” gibi siber casusluk grupları tarafından yapılan büyük siber saldırıların arkasındaki Genel Keşif Bürosu Başkanı Ri Chang-ho’nun da yaptırım listesine eklenen isimlerden biri olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...