Tgrt Haber
12 Şubat 2024 13:03 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 13:04

Gazze'de sivil katliamı sürüyor son can kaybı 28 bin 304

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına 129 gündür devam ederken hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 28 bin 340'a yükseldi. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Gazze'de sivil katliamı sürüyor son can kaybı 28 bin 304
israil,gazze,filistin

İsrail, Gazze'nin kuzeyinin ardından güneyde yine sivilleri hedef aldı. Refah'a sığınmak zorunda kalan yüz binlerce sivili hiçe sayan İsrail, 40 hava saldırısıyla en az yüz kişinin ölümüne neden oldu. Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı ise son 10 günde 1102 artarak 28 bin 340'a, yaralı sayısı 67 bin 984'e yükseldi.

YİNE 'ESİR' BAHANESİ

Filistin Kızılayı, İsrail saldırılarının Refah kent merkezinde yoğunlaştığını, saldırılarda sivillerin evlerinin hedef alındığını belirtirken İsrail, Refah'a saldırıları meşrulaştırmak için yine 'esir' bahanesini kullandı. 

Gazze'de sivil katliamı sürüyor son can kaybı 28 bin 304 - 1. Resim

İsrail, güvenli bölge olduğunu iddia ederek insanları sürdüğü Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği yoğun hava saldırılarının nedeninin kentteki iki İsrailli esiri kurtarmak olduğunu savundu.

İSRAİL: 2 ESİRİ KURTARDIK

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, sabah saatlerinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail ordusunun yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah kentine düzenlediği yoğun saldırılar ve iki esirin kurtarılmasına ilişkin detayları paylaştı.

İsrail özel kuvvetlerinin alınan istihbarat üzerine yerel saatle 02.00'de Refah kent merkezinde bir binaya baskın düzenlediğini belirten Hagari, esirlerin tutulduğu ve çevre binalardaki Hamas'a bağlı savaşçılarla şiddetli çatışmalar yaşandığını, hava kuvvetlerinin de bu sırada binanın çevresine yoğun hava saldırıları düzenlediğini ifade etti.

Gazze'de sivil katliamı sürüyor son can kaybı 28 bin 304 - 2. Resim

Hagari, İsrail güvenlik güçlerinin 70 yaşındaki Louis Hurr ve 60 yaşındaki Fernando Marman isimli iki esiri yoğun ateş altında binadan çıkardığını ve helikopterle Gazze'den alınan esirlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getirdi.

REFAH'TA EN AZ 100 KİŞİ KATLEDİLDİ

Filistin resmi ajansı WAFA, Refah'taki hastane yetkililerine dayandırdığı haberinde, İsrail'in kente düzenlediği saldırılarda 100'den fazla kişinin öldürüldüğünü ve hastanelere yüzlerce yaralı getirildiğini belirtmişti.

Filistin Kızılayı da İsrail saldırılarının Refah kent merkezinde yoğunlaştığını ve saldırılarda sivillerin evlerinin de hedef alındığını duyurmuştu.

Gazze'de sivil katliamı sürüyor son can kaybı 28 bin 304 - 3. Resim

Yerel kaynaklar, İsrail ordusunun savaş uçakları, yoğun topçu atışı ve savaş gemileriyle denizden açtığı ateşle eş zamanlı olarak yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini, özellikle yerinden edilen Filistinlilerin barındığı çok sayıda evi ve camiyi hedef aldığını kaydetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...