Tgrt Haber
10 Nisan 2022 22:40 - Güncelleme : 10 Nisan 2022 22:43

Fransız sokak sanatçısı, cumhurbaşkanı adaylarını en karşıt halleriyle resmetti

Fransız sokak sanatçısı Jaeraymie, bugün düzenlenen cumhurbaşkanı seçiminde yarışan birçok adayı, en karşıt halleriyle resmederek afişler hazırladı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Fransız sokak sanatçısı, Macron'u plastik mermi nedeniyle gözünden yaralanan sarı yelekli eylemci olarak çizdi.
Fransız sokak sanatçısı, Macron'u plastik mermi nedeniyle gözünden yaralanan sarı yelekli eylemci olarak çizdi.

Fransa cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gitti. Sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Marine Le Pen ikinci tura kaldı.

Cumhurbaşkanı adayları seçim döneminde İslamafobik ve ırkçı söylemleriyle ön plana çıktı. Fransa ve dünya kamuoyunda tepki çeken söylemler sanatçılar tarafından da hicvedildi.

Fransız sokak sanatçısı Jaeraymie, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u plastik mermi nedeniyle gözünden yaralanan sarı yelekli eylemci, aşırı sağcı Marine Le Pen'i başörtülü, sağcı Valerie Pecresse'i ve "ırkçı" görüşleriyle bilinen aşırı sağcı Eric Zemmour'u sakallı ve takkelli şekilde resimlerini çizdi.

MÜSLÜMANLAR HEDEFTE

Aşırı sağın yükselişte olduğu ülkede, Macron yönetimi son dönemde çıkardığı yasalarla özellikle Müslüman kesimi hedefe koymak ve İslamofobik tutum sergilemekle eleştiriliyor. Ülkede son dönemde Müslümanlara ait çok sayıda cami, dernek ve okul tartışmalı Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler yasası kapsamında kapatıldı, bir kısım kuruluşlar feshedildi.

Diğer yandan uluslararası toplum ve insan hakları savunucuları, 'Macron Fransa'sı'nın hak ve adalet hususunda örnek olmaktan giderek uzaklaştığı görüşünde. Uluslararası ve ülke basını da Fransa'daki Müslümanların, dini yaşantıları nedeniyle hükümetin kendilerine yönelik baskıcı politikalarından kaçarak ülkeyi sessiz sedasız terk ettiğine ilişkin art arda haberlerle Fransa'daki İslamofobik tutumu gündeme taşıdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...