Tgrt Haber
15 Aralık 2018 15:42

Fransa’da Sarı Yelekliler yine sokakta

Fransa'da "Sarı Yelekliler" bugün de eylem için toplanmaya başladı. Eylemcilerin hazırlıkları sürerken, polisler de tüm önlemleri almaya devam ediyor. Eylemler başlamadan 37 kişi gözaltına alındı.

Fransa’da Sarı Yelekliler yine sokakta
fransa,,nimes,,paris,,sarı yelekliler,,emmanuel macron,

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, yetersiz ekonomi politikaları yüzünden 17 Kasım'da eylem başlatan "Sarı Yelekliler", bugün beşinci hafta gösterileri için sokaklara çıkmaya başladı.

SARI YELEKLİLER TOPLANMAYA BAŞLADI
Strazburg kentinde yaşanan terör saldırısından sonra İçişleri Bakanlığı, yoğun güvenlik önlemleri alacağını duyurdu. Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, hafta başında Strazburg kentindeki Noel pazarına düzenlenen silahlı saldırının ardından, eylemcilere, sokağa çıkmamaları konusunda çağrıda bulunsa da "Sarı Yelekliler" bugün eylemler için hazırlıklara başladı.

Fransa’da Sarı Yelekliler yine sokakta

POLİS SOKAKTAKİ HERKESİN ÜZERİNİ ARIYOR
Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, güvenlik tedbirlerinin arttırılmasına karar verdi. Fransız güvenlik güçleri, sokaklarda gördüğü her sivilin üzerini arıyor. Sokaklarda çoğalmaya başlayan sarı yelekliler ile polis arasında gergin anlar yaşandı.

Paris Emniyet Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, polisin bugün Zafer Anıtı ve Şanzelize’deki devriye faaliyetlerinin geçen haftalara göre sıkılaştıracağı ifade edildi.

SARI YELEKLİLER: TEK SEÇENEK İSTİFA
Macron defalarca boyun eğip geri adım attı. Önce zam kararını geri çekti. Ardından asgari ücrete 100 euro zam yaptı. Gösterilerin durması yönünde çağrılarda bulundu. Ancak Sarı Yelekliler Macron'un istifasından başka bir şey istemiyor.

Fransa’da Sarı Yelekliler yine sokakta

YAKLAŞIK 70 GÖZALTI
Sabah saatlerinde sokaklara çıkmaya başlayan göstericiler her köşe başında polisle karşılaşrı. Eylemler başlamadan önce yaklaşık 70 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar artarak devam ediyor.

Fransa’da Sarı Yelekliler yine sokakta

NİMES KENTİNDE CADDELER ATEŞE VERİLDİ
Fransa'da Sarı Yelekliler beşinci kez sokakta ve yeniden yakıp yıkmaya hazırlanıyorlar. Sarı Yelekliler, Fransa’nın Nimes kentinde yollara barikatlar kurdu. Sokakları savaş alanına çeviren göstericilerin sayısı her geçen dakika artıyor.

GEÇEN HAFTA 89 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ SOKAKTAYDI
Geçen hafta sonu, 8 bini Paris’te olmak üzere 89 bin güvenlik birimi ile çok sayıda zırhlı araç görevlendirilmişti. Öte yandan, dün de, bazı sendika üyeleri ve öğrenci grupları Macron karşıtı protestolar için sokağa inmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...