Tgrt Haber
02 Kasım 2022 06:15 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 09:13

Fransa ışıkları kapattı! Mesai sonrası ofis ve dükkanlarda ışıkları söndürmeye para cezası kesilecek

Fransa’da yaşanan enerji krizine karşı yeni bir tedbir daha hayata geçti. Başkent Paris’te mesai bitiminde ofis ve dükkanların ışıkları söndürülecek. Alınan karara uymayan işletmelere ise 750 ila 1500 avro arasında para cezası çarptırılacağı duyuruldu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Fransa ışıkları kapattı! Mesai sonrası ofis ve dükkanlarda ışıkları söndürmeye para cezası kesilecek
fransa,paris

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası uyguladıkları yaptırımlar nedeniyle  enerji krizi yaşayan Avrupa bir dizi önlemi hayata geçirdi. Vatandaşlarına tasarruf çağrısında bulunan hükümetler ayrıca kışın en az hasarla atlatılması için yeni tedbirlerini teker teker açıkladı. Bu ülkelerden birisi de Fransa.

OFİS VE DÜKKANLARIN IŞIKLARI SÖNDÜRÜLECEK

Fransa’nın başkenti Paris’te mesai bitiminde ofis ve dükkanların söndürülmesi kararı alındı. Paris Belediyesi tarafından enerji tasarrufu kapsamında alınan kararla bugünden itibaren kentte ofis ve dükkanların ışıklarının söndürülmesi gerekecek. Karar söz konusu işletmelerin vitrinlerindeki dijital ekranların ve ışıkların kapatılmasını da kapsıyor.

KARARA UYMAYANLARA PARA CEZASI VERİLECEK

Fransa'daki yerel ve bölgesel radyo istasyonları ağı France Bleu, karara uymayan işletmelerin 750 ila 1500 avro para cezasına çarptırılacağını duyurdu. Ayrıca belediyenin sorumluluğu altındaki ışıklı reklam panoları da 1 Aralık'tan itibaren saat 23.45-06.00 arası söndürülecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Pınar Köse 2 Kasım 2022 08:33

İsraf hiç yapılmasaydı baştan beri

Sonraki Haber Yükleniyor...