Tgrt Haber
29 Kasım 2022 09:10 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 09:35

Fransa'da enerji krizi: Kapatılan kömür santrali elektrik üretimi için yeniden açıldı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından başlayan enerji krizi nedeniyle, Fransa'da kapatılan Saint-Avold şehrindeki kömür santrali yeniden elektrik üretimine başladı.

Fransa'da enerji krizi: Kapatılan kömür santrali elektrik üretimi için yeniden açıldı
kömür,fransa,enerji

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve ardından gelen yaptırımlar Avrupa'yı derin bir enerji krizinin içine aldı. Bu kış Avrupa için çok zor geçmesin diye alınan bazı önlemler oldu. Fransa ise kapattığı kömür santralini yeniden açtı. Fransa'nın doğusunda bulunan Moselle vilayetinde mart ayında kapatılan Saint-Avold'daki kömür santrali elektrik üretimine yeniden başladı. 

Birçok nükleer santralinin bakım nedeniyle kapalı olmasına bağlı enerji üretiminde düşüş yaşanan ülkede, geçen kış tamamen kapatılması beklenen Saint-Avold santralinin faaliyeti hükümetçe uzatılmıştı.

KÖMÜRDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ ARTIYOR

AB, iklim değişikliğiyle mücadele hedefleri kapsamında son yıllarda kömürden elektrik üretimini kısmaya çalışsa da geçen yıl salgın sonrası talepte yaşanan artış ve gaz yerine kömürün daha fazla kullanılmasıyla kömürden elektrik üretimi yükselişe geçti.

Avrupa Elektrik Görünümü raporuna göre, kömürün AB'nin geçen yılki elektrik üretimindeki payı yüzde 15'e tırmandı. Söz konusu oranın bu yıl daha da artması bekleniyor.

Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatında kesintiye gitmesi, pek çok AB üyesi ülkenin elektrik üretimi için doğal gaz yerine daha fazla kömür kullanılmasına yol açıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...