Tgrt Haber
22 Haziran 2022 20:18 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 20:26

Foreign Policy'de dikkat çeken analiz: Batı'nın Türkiye'ye ihtiyacı var, Erdoğan'la şimdi barışılmalı

ABD merkezli Foreign Policy dergisinde “Batı Neden Erdoğan'la Şimdi Barışmalı?” başlıklı bir yazı yayımlandı. Yazıda bir yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ifadelere yer verilirken bir yandan da Türkiye ve Erdoğan'ın önemine vurgu yapıldı. Çarpıcı analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı'nın acilen daha iyi ilişkilere ihtiyaç duyduğu” kişi olarak tanımlanırken Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın Türkiye'nin jeostratejik satranç tahtasındaki profilini büyük ölçüde yükselttiği belirtildi.

Foreign Policy'de dikkat çeken analiz: Batı'nın Türkiye'ye ihtiyacı var, Erdoğan'la şimdi barışılmalı
erdoğan,türkiye,Foreign Policy

Amerikan dergisi Foreign Policy’de yayımlanan “Batı Neden Erdoğan'la Şimdi Barışmalı?” başlıklı bir yazıda bir yandan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemine vurgu yapılırken bir yandan da Erdoğan’ı hedef alan ifadelere yer verildi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Batı'nın acilen daha iyi ilişkilere ihtiyaç duyduğu kişi" olarak tanımlandığı yazıda "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı acımasız, topyekün savaşı, Türkiye'nin jeostratejik satranç tahtasındaki profilini büyük ölçüde yükseltti" ifadeleri kullanıldı.

‘BATI ERDOĞAN’I DİNLEMEMENİN BEDELİNİ ÖDÜYOR’

Türkiye'nin, Rusya-Ukrayna savaşında büyük bir role sahip olduğunun vurgulandığı yazıda, Türk silah teslimatlarının genişletildiği takdirde Ukrayna'nın Rusya karşısında zafer şansının önemli ölçüde artacağı belirtildi. Yazıda ayrıca “Türk Boğazları üzerinden Karadeniz'e erişimi kontrol eden Erdoğan, şubat ayı sonlarında geçişi savaş gemilerine kritik bir şekilde kapattı" ifadeleri yer aldı.

Foreign Policy'de dikkat çeken analiz: Batı'nın Türkiye'ye ihtiyacı var, Erdoğan'la şimdi barışılmalı

Batı'nın Erdoğan'ın endişelerine kulak asmamanın bedelini ödediğinin altı çizilen analiz yazısında dikkat çeken şu ifadelere yer aldı:

"Batı'nın da Rusya'ya karşı ekonomik savaşta, Türkiye'nin yanında olmasına ihtiyacı var. Tek başına Ankara'nın desteği, Rus mallarının Karadeniz'e giriş çıkışını kısıtlayabilir. Ankara'nın yardımı, Rus parasının akışının kesilmesinde çok önemli”

'TÜRKİYE ENERJİDE KİLİT BİR OYUNCU'

Türkiye’nin Rus ödemelerini serbestçe kabul eden ve Batılı bankacılık yaptırımlarının etkisini azaltan birkaç büyük ülkeden biri olduğu belirtilen yazıda “Ancak en önemlisi Türkiye, Avrupa enerji kaynaklarının yeniden düzenlenmesinde kilit bir oyuncu olacak, özellikle de bir dizi önemli boru hattı üzerinden enerji erişimini kontrol ettiği için." İfadeleriyle Türkiye’nin önemine vurgu yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...