Tgrt Haber
06 Haziran 2022 10:01 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 10:10

Finlandiya istihbarat başkanı Antti Pelttari’den Türkiye açıklaması: Biz teröristlerin yuvası değiliz

Türkiye’nin NATO üyeliğine sıcak bakmadığı ve veto sinyali verdiği Finlandiya’dan yeni bir açıklama geldi. Finlandiya istihbarat başkanı Antti Pelttari, ülkesinin “terör yuvası” olduğu iddialarını reddederek PKK’nın çok açık bir şekilde terör örgütü olduğunu ve Türkiye ile çok etkili çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Financial Times
Finlandiya istihbarat başkanı Antti Pelttari’den Türkiye açıklaması: Biz teröristlerin yuvası değiliz
finlandiya,türkiye,Antti Pelttari

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal sonrasında NATO’ya üye olmak isteyen Finlandiya’nın üyeliğine Türkiye sıcak bakmıyor. Terör örgütü PKK ve FETÖ’nün Finlandiya’da aktif olarak faaliyetlerine devam etmesi ve teröristleri iade talebini reddetmesi nedeniyle Helsinki ve Ankara karşı karşıya geldi.

FİNLANDİYA’DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Finlandiya zaman zaman ılımlı ifadeler ve açıklamalarda bulunsa da Türkiye yazılı beyan talep etti. İki ülke arasında görüşmelerde herhangi bir sonuç elde edilemezken Finlandiya istihbarat teşkilatı Supo’nun başkanı Antti Pelttari, Türkiye ile yaşanan gerilimi değerlendirdi. Financial Times’a konuşan Pelttari, Türkiye’nin terör örgütü PKK ile ilgili endişeleriyle ilgili net ifadeler kullandı.

FİNLANDİYA: BİZ TERÖRİZMİN YUVASI DEĞİLİZ

Yıllardır terör örgütü PKK’nın hamlelerini izlediklerini ve Finlandiya istihbaratının çalıştığını söyleyen Pelttari, “Bu çok açık bir şekilde terör örgütü. Biz terörizmi ciddiye alıyoruz” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “terör yuvası” ifadelerine katılmadığını ve gerçeği yansıtmadığını söyleyen Pelttari, “Biz terörizmin yuvası değiliz. Biz kanunlar ve prosedürlerle hareket ediyoruz ve Avrupa Birliği’nin terör örgütleriyle ilgili listesini takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİNE VURGU YAPTI

Suriye’de yıllardır devam eden savaş ile birlikte Finlandiya’nın ilk kez uluslararası terörizmle karşı karşıya geldiğine dikkat çeken Pelttari, 80 kişinin IŞİD için savaşmaya gittiğini ve Supo’nun bir yetkiliyi Ankara’daki Finlandiya Büyükelçiliği’ne gönderdiğini de dile getirdi. Pelttari, Finlandiya ve Türkiye’nin terörle mücadelede “çok etkili” bir şekilde çalıştığını söylerken, “Uluslararası terörü çok ciddiye alıyoruz. Bunu lanetliyoruz ve bir bu konuda bir güvenlik sağlayıcısıyız” dedi.

Kaynak: Financial Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...