Tgrt Haber
21 Mart 2022 11:36 - Güncelleme : 21 Mart 2022 11:53

Eyfel Kulesi'nin uzatıldığı anlar paylaşıldı: İşte 6 metrelik uzatma operasyonunun videosu

Tarihi Eyfel Kulesi dördüncü kez uzatıldı. 133 yaşındaki ikonik kulenin en son uzatılma anı, Reuters tarafından paylaşılan video ile gösterildi.

Eyfel Kulesi'nin uzatıldığı anlar paylaşıldı: İşte 6 metrelik uzatma operasyonunun videosu

Paris'in ikonik simgesi Eyfel Kulesi, dördüncü kez uzatıldı. 133 yaşındaki kulenin helikopter aracılığıyla uzatıldığı anlar, paylaşılan bir video ile gözler önüne serildi.

Fransa'nın sahip olduğu en önemli yapılardan Eyfel Kulesi, yeni uzatma işlemiyle beraber 6 metre daha yükseklik kazandı.

EYFEL KULESİ ARTIK 330 METRE

Eyfel Kulesi'ne eklenen yeni radyo anteni, 6 metre boyutunda ve kuleye helikopter aracılığıyla eklendi. Heyecan verici operasyona ev sahipliği yapan uzatma işleminin videosu, Reuters tarafından Twitter aracılığıyla paylaşıldı.

Yeni radyo antenin eklenmesiyle Eyfel Kulesi'nin boyu 1.083 fit uzunluğa kadar yükseldi. Bu da kulenin 330 metreye ulaştığını ve Fransa'nın en yüksek sekizinci yapısı olarak konumunu koruduğunu ortaya koyuyor.

Eyfel Kulesi'ne yeni radyo antenini ekleyen şirketin başkanı durumu, “Bu büyük bir gurur anı” dedi ve ikonik yapının “teknolojik bir yer olarak köklerine geri dönüyor'' ifadelerini kullanarak sözünü tamamladı. Çeşitli bilimsel deneylerin de yapılacağı açıklanan  Eyfel Kulesi, geleckete pek çok projeye ev sahipliği yapabilir. 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...