Tgrt Haber
13 Haziran 2022 09:50 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 10:02

Eski İngiliz Ordusu askeri Ukrayna'da savaşırken öldü

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor. Savaşta Ukrayna cephesinde savaşan eski bir İngiliz Ordusu askeri de öldü. 

Eski İngiliz Ordusu askeri Ukrayna'da savaşırken öldü
Ukrayna

Rusya-Ukrayna savaşı esnasında, Ukrayna cephesinde savaşan eski İngiliz Ordusu askeri olan Jordan Gatley’nin öldüğü kaydedildi. İngiltere Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi, Ukrayna'da savaşırken öldürülen eski bir İngiliz Ordusu askerinin ailesine başsağlığı diledi. Jordan Gatley, babası Dean tarafından sosyal medyada "gerçek bir kahraman" olarak tanımlandı.

SEVERODONETSK CEPHESİNDE ÖLDÜ

Baba Gatley, "Dün, oğlumuz Jordan'ın Ukrayna'nın Severodonetsk şehrinde vurularak öldürüldüğüne dair üzücü bir haber aldık" dedi.  Oğlunun Ukrayna’ya “yardım etmek” için gittiğini belirten baba Gatley, “Ekibi, hepimizin onu sevdiğini söylüyor ve sadece askerlik yapmakla kalmayıp, aynı zamanda Ukrayna kuvvetlerini eğiterek birçok insanın hayatında büyük bir fark oluşturdu” dedi. Paylaşımda babası, oğlunun görevleri için “tehlikeli ama gerekli” olduğunu söylediğini kaydetti. 

UKRAYNA CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA: GERÇEK KAHRAMANDI

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mikhailo Podolyak,  Gatley’in ölümüyle ilgili olarak "Evden ayrılmak ve inandığınız şeyi savunmak için binlerce kilometre gitmek çok cesaret ister. Sırf yüreği öyle söylüyor diye mücadeleye atılmak. Çünkü kötülüğe dayanamazsın. Jordan Gateley gerçek bir kahramandı. Podolyak, "Ukrayna'nın ve özgür dünyanın korunmasına katkısını her zaman hatırlayacağız" dedi.

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...