Tgrt Haber
15 Aralık 2023 12:27 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 12:34

Eski FBI ajanı Rusya'ya yaptırımı deldi hapis cezası aldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) üst düzey istihbarata karşı koyma görevlisi, Rusya'ya yönelik yaptırımları deldiği için 50 ay hapis cezası aldı.

Eski FBI ajanı Rusya'ya yaptırımı deldi hapis cezası aldı
rusya,abd

ABD'de, eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) üst düzey istihbarata karşı koyma görevlisi Charles McGonigal, Rusya'ya yaptırımları delmek için komplo kurmak suçuyla yargılandı. McGonigal, Rus oligark Oleg Deripaska'yla işbirliği yaparak, Rusya'ya yaptırımları aykırı hareket etmenin karşılığında 50 ay hapse mahkum edildi.

Eski ajan McGonigal, mahkemede kararın açıklanması öncesinde yaptığı son konuşmasında, "Bir suç işledim ve eski bir FBI özel ajanı olarak bu bana aşırı duygusal ve fiziksel acı veriyor." diyerek pişmanlığını itiraf etti.

Davanın hakimi Jennifer Rearden, "McGongial, eylemlerinin bu yaptırımları ihlal ettiğini çok iyi biliyordu" ifadesini kullanırken, eski FBI ajanının 26 Şubat'ta hapis cezası nedeniyle yetkililere teslim olması gerektiğini belirtti.

RUS OLİGARKTAN GİZLİ PARALAR ALDI

Adalet Bakanlığı Savcıları, Charles McGonigal'in yaptırımlar altında Rus oligarktan gizli ödemeler kabul etme suçunu ağustosta kabul etmesinin ardından McGonigal için beş yıl hapis cezası istemişti.

FBI ajanları hakkında maksimum potansiyel ceza ABD Kongresi tarafından belirleniyor.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...