Tgrt Haber
04 Ekim 2022 16:39 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 19:23

BM 5 milyon mülteciyi ağırlayan Türkiye’yi görmedi ödülü Merkel’e verdi

Türkiye’nin 2011 yılından bu yana ağırladığı 5 milyona yakın sığınmacıyı görmezden gelen Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, bu yılki Nansen Mülteci Ödülü'nün, eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'e verileceğini duyurdu.

BM 5 milyon mülteciyi ağırlayan Türkiye’yi görmedi ödülü Merkel’e verdi
merkel,almanya,mülteci,bm

BM Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında konuşan Komiserlik Sözcüsü Matthew Saltmarsh, 2022 Nansen Mülteci Ödülleri'nin kazananlarını açıkladı.

ÖDÜL MERKEL’E VERİLECEK

Saltmarsh, 2022 Nansen Mülteci Ödülü'nün, 2015 ve 2016'daki mülteci krizinde Almanya'nın kapılarını 1,2 milyon Suriyeli mülteciye açan Merkel'e verileceğini bildirdi.

Türkiye’nin 2011 yılından bu yana yaklaşık 5 milyon mülteciyi ağırlamasına rağmen bugüne kadar ödül verilmedi. Bu durum, uluslararası toplumun her alanda olduğu gibi ödül verirken de çifte standart uygulayan bir yaklaşıma sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

BÖLGESEL NANSEN ÖDÜLLERİ

Bölgesel Nansen Ödülleri'nde ise Afrika ödülünün Moritanya'da 100'ün üzerinde orman yangınını söndüren mülteci Mbera Fire Brigade'e, Amerika kıtası ödülünün Kosta Rika'da 50 yılın üzerinde mültecilere hizmet veren Vincenta Gonzalez'e, Asya Pasifik ödülünün, Myanmar'da çok sayıda yerinden edilen sivile yardımda bulunan Meikswe Myanmar kuruluşuna, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ödülünün ise Irak'ta DEAŞ'ın baskılarından kaçan kadınlara tıbbi yardım sağlayan Dr. Nagham Hasan'a verileceği kaydedildi.

Ödül töreninin 10 Ekim'de, Cenevre'de düzenlenmesinin planlandığı ve Merkel'e verilecek ödülün değerinin 150 bin ABD doları olduğu belirtildi.

Merkel, 24 Ağustos'ta da BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) barış ödülüne layık görülmüştü.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Davut DEMİRKAYA 4 Ekim 2022 17:33

Ne bekliyorsunuz ki gavurdan dost domuzdan post olmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...