Tgrt Haber
25 Nisan 2024 11:16 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 11:31

Eşinin adı yolsuzluğa karıştı başbakanın başı yandı! İstifa kararı için pazartesiyi işaret etti

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in başı belada, eşi Begona Gomez'in hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle kamu görevleri askıda. Sanchez, pazartesi günü istifa edip etmeyeceğini açıklayacak.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
Eşinin adı yolsuzluğa karıştı başbakanın başı yandı! İstifa kararı için pazartesiyi işaret etti

İspanya'da 'temiz eller' anlamına gelen Manos Limpias isimli oluşum, Başbakan Pedro Sanchez'in başını yaktı. Soruşturmaya İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in eşi Begona Gomez’in adı da karıştı. İddialara göre, Gomez, “başbakan eşi” olarak nüfuzunu kullanıp bir yüksek lisans kursuna sponsor buldu.

Eşinin adı yolsuzluğa karıştı başbakanın başı yandı! İstifa kararı için pazartesiyi işaret etti - 1. Resim

2018'de hükümetin yolsuzluk skandalının ardından iktidara gelen Sanchez, "Her şeye rağmen, ülkemde adalete hâlâ güveniyorum" açıklamasında bulundu. Ayrıca Sanchez, hükümete liderlik etmeye devam edip etmeyeceği konusunda durup düşünmesi gerektiğini belirtti.

İSPANYA BAŞBAKANI İSTİFA EDECEK Mİ?

İstifa edip etmeyeceğine dair açıklamayı pazartesi günü yapacağını söyleyen Sanchez, ''Aşırı sağın siyaseti dönüştürmeye çalışmasına rağmen görevde kalmaya değip değmeyeceğini düşündükten sonra 29 Nisan Pazartesi günü bir karar vereceğim'' dedi.

İspanya Başbakanı, "siyasi sorumluluğu, kamu hizmeti görevi olduğunu, hiçbir zaman görev ve sorumluluktan kaçmadığını, ülkesini sevdiğini ve ileriye götürmek istediğini" vurguladı.

Sanchez, kamu görevlerini bir süreliğine askıya aldığını belirtti.

Sanchez'in açıklaması, İspanya'da hem siyasette hem de basında "sürpriz" olarak yorumlandı.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...