Tgrt Haber
19 Kasım 2021 11:17

Ermenistan-Azerbaycan sınırında 6 Ermeni askeri öldü

Azerbaycan ve Ermenistan sınırında çatışmalar sürüyor. Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmalarda 6 askerinin öldüğünü açıkladı.

Ermenistan-Azerbaycan sınırında 6 Ermeni askeri öldü
ermenistan,azerbaycan,asker,çatışma

Dağlık Karabağ Savaşı'nın üzerinden bir yıl geçmesinin ardından Ermenistan-Azerbaycan sınırında tansiyon yeniden yükselmeye başladı. Son zamanlarda Ermenistan'ın artan provokasyonlarına Azerbaycan'dan karşılık gelince sınırda zaman zaman çatışmalar yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde  15 Ermeni askeri öldü, 12’si esir düştü. 7 Azerbaycan askeri şehit oldu. 

Ermenistan-Azerbaycan sınırında 6 Ermeni askeri öldü

Son olarak ise Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 16 Kasım’da Ermenistan-Azerbaycan sınırında çıkan çatışmalarda 6 Ermenistan askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ölen askerlerin ismi Taron Sahakyan, Meruzhan Harutyunyan, Gurgen Sargsyan, Artur Martirosyan ve David Amiryan olarak açıklandı. Bir askerin ise kimliğinin belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

19 Kasım yerel saatle 10.00 itibarıyla Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumun sakin olduğu aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...