Tgrt Haber
24 Eylül 2022 09:23 - Güncelleme : 24 Eylül 2022 09:34

Ermenistan ateşkesi tanımıyor! Sınırda taciz ateşi: 3 Azerbaycan askeri yaralandı

Ermenistan ordusu, provokasyonlarına ara vermeden devam ediyor. Azerbaycan mevzilerine ateşkes ihlali yapılarak ateş edilmesi sonucu 3 Azerbaycan askeri yaralandı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ermenistan ateşkesi tanımıyor! Sınırda taciz ateşi: 3 Azerbaycan askeri yaralandı
azerbaycan,ermenistan

Azerbaycan-Ermenistan sınırında 12 Eylül'de başlayan çatışmaların ardından provokasyonlar sürüyor. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, sınırdaki Kelbecer ilinin Zeylik ve İstisu yerleşkelerindeki Azerbaycan ordusunun mevlerini aralıklarla ateş altına alıyor. 23 Eylül, saat 19.30'dan 23.40'a kadar da Azerbaycan mevkilerine ateşkese rağmen ateş edildi. Açılan ateş sonucunda 3 Azerbaycan askeri yaralandı, yaralı askerlere ilk müdahalenin yapıldığı ve hayati tehlikelerinin olmadığı kaydedildi. Azerbaycan birliklerince misilleme ateşi açıldığı ve olayla ilgili tüm sorumluluğunun Ermenistan'a ait olduğunu belirtildi.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SINIRINDA NELER OLDU?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusunun sınırın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonda bulunduğunu duyurmuştu.

Azerbaycan ordusunun sınırdaki bazı mevzileri ve sığınakları havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına alınmıştı. Azerbaycan ordusu, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin atış noktalarını susturmak ve çatışmanın genişlemesini önlemek için misillemede bulunmuş, Ermeni birliklere ağır kayıplar verdirilmişti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çatışmalarda 135 Ermeni askerin öldüğünü açıklamış, Azerbaycan da Ermenistan’ın provokasyonlarıyla başlayan çatışmada ölen yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerini teslim etmeye hazır olduğunu bildirmişti.

Son olarak Azerbaycan Savunma Bakanlığı, internet sitesinde şehit isimlerinin bulunduğu listeyi güncellemişti. Buna göre listede, 12 Eylül'de Ermenistan'ın provokasyonları sonucu iki ülke sınırında başlayan çatışmalarda şehit olan 71 askerin ismi yer almıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı daha önceki açıklamasında 50 askerin şehit olduğunu duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
yusuf ekinci21 Mayıs 2019 11:32

dğzğ bitmesğn

Sonraki Haber Yükleniyor...