Tgrt Haber
10 Ekim 2022 12:51 - Güncelleme : 10 Ekim 2022 15:24

Son dakika! Erdoğan'ın ev sahipliği tekline Rusya'dan yeşil ışık: Putin görüşebilir

Son dakika haberi: Ukrayna ile karşılıklı saldırıların ardından Rusya'dan kritik bir Türkiye açıklaması geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Putin ve Erdoğan, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir" denildi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Erdoğan'ın ev sahipliği tekline Rusya'dan yeşil ışık: Putin görüşebilir
,

Rusya ile  Ukrayna arasında 7 buçuk aydır süren savaşın ardından son günlerde karşılıklı saldırılar yaşandı. Ukrayna, Kerç Köprüsü'ne bombalı saldırı düzenlerken Rusya ise misilleme olarak Ukrayna'nın kalbi Kiev'e ve birkaç kente füze yağdırdı. Rus güçlerinin fırlattığı 75 füzenin 41'ni imha ettiklerini duyuran Ukrayna, saldırılarda 8 kişinin öldüğünü 24 kişinin de yaralandığını duyurdu. 

Savaşta iki ülke arasında karşılıklı saldırılar gerçekleşirken barış adına umut doğdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savaşın başından beri iki ülkeye liderler düzeyinde müzakere görüşmeleri için yaptığı ev sahipliği teklifini son olarak geçtiğimiz günlerde görüştüğü Rusya lideri Vladimir Putin'e yineledi. 

ERDOĞAN'IN EV SAHİPLİĞİ TEKLİFİNE YEŞİL IŞIK

Ukrayna'yı füze yağmuruna tutan Kremlşin yönetiminden Erdoğan'ın ev sahipliği teklifine yeşil ışık nitelğinde bir açıklama geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Putin, Erdoğan ile ev sahipliği teklifini görüşebilir" denildi. 

İki liderin Astana'da bir araya gelebileceği belirtilen açıklamada, "Bu görüşmede Erdoğan’ın Ukrayna ile müzakereleri ağırlama teklifi tartışılabilir" ifadelerine yer verildi. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmelerinde, Türkiye’nin ev sahipliği teklifini ele alabileceğini söyledi.

Peskov, barış görüşmelerinin Türkiye'de devam edebileceğini söyledi. Peskov kararın, Putin ve Erdoğan'ın Kazakistan'daki Güvenlik Zirvesi'nde yapacağı görüşmede netlik kazanabileceğini belirtti.

Peskov'un açıklamasından öne çıkanlar;

KREMLİN’DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

“Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazakistan’daki güvenlik zirvesinde bir araya gelebilir. Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifi konuşulabilir”

Erdoğan, hem Putin'e hem de Zelenski'ye müzakere çağrısı yapmıştı. Rusya ve Ukrayna daha önce biri Antalya'da diğeri İstanbul’da olmak üzere 2 kez müzakere masasına oturmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...