Tgrt Haber
04 Temmuz 2021 13:33

Elon Musk'tan ilginç iddia: Bir parazit insanları yönetecek

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla ilginç bir iddiada bulundu.

Elon Musk'tan ilginç iddia: Bir parazit insanları yönetecek
elon musk,parazit

Tesla ve SpaceX'in sahibi, milyarder Elon Musk, şimdiye kadar birçok kez ilginç teorileriyle gündeme geldi. Son iddiası ise okuyanları şaşkınlığa uğrattı. Sosyal medyayı oldukça aktif kullanan Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Ünlü milyarder, Toksoplazmoz parazitinin insanların hayatlarına yön vereceğini hatta bu parazitin insanları yöneteceğini iddia etti. Musk, Twitter hesabından iddiasını şu sözlerle paylaştı:

“Toksoplazmoz, fareleri, sonra kedileri ve ardından kedi videoları çeken insanları enfekte ediyor.” dedi. Ardından ise, “AI çalışmaları İnternet kedi videolarıyla insanüstü zeka eğitimini başardı. Böylece toksoplazmozu kaderimizin gerçek söz sahibi yapıyor.” 

İNSANLARDA KORKULARI YOK EDİYOR

Öte yandan bilim insanları bu parazite sahip insanların daha fazla risk alma davranışları sergilediklerini bulmuştu. Toksoplazmoz, tek hücreli bir parazit olarak biliniyor ve sıçanları, fareleri enfekte ediyor. Bilim insanlarına göre bu parazit, kemirgenlerin zihinlerini etkiliyor. Üstelik bu parazit kedilerde ve insanlarda ise korkularını kaybetmelerine neden oluyor. Bu durum kedilerin ve insanların daha kolay risk almasını sağlıyor.

LiveScience’daki bir makaleye göre, Çekya'da 600 kişide, Türkiye'de ise 370 kişi üzerinde bir araştırma yapıldı. Çalışma, toksoplazmoz testi pozitif çıkanların genel olarak bir araba kazası geçirme olasılığının daha yüksek olduğunu buldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...