Tgrt Haber
21 Haziran 2021 17:19

Elmas sanılan taşlar kuvars kristali çıktı

Güney Afrika'nın Ladysmith kenti yakınlarında bulunan taşlar elmas sanıldı. Araştırmalar sonucunda kuvars kristali olduğu anlaşıldı.

Elmas sanılan taşlar kuvars kristali çıktı
güney afrika,elmas,kuvars kristali

Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal (KZN) bölgesinde yer Ladysmith kenti yakınlarındaki KwaHlathi'de elmas benzeri birçok taş keşfedildi. Elmas sanılan taşlar nedeniyle yerel halk bölgeye akın etti. Taşların bulunmasının ardından  geçtiğimiz hafta salı günü Güney Afrika Maden Kaynakları ve Enerji Bakanlığı ve KZN yönetimi yetkilileri ile Jeobilim Konseyi ve Güney Afrika Elmas ve Kıymetli Metaller Düzenleyicisi (SADPMR) temsilcileri bölgeyi ziyaret etti. Bulunan taşlarla ilgili araştırma başlatıldı. Araştırmaların sonucu ise yerel halkı şaşkınlığa uğrattı.

KZN Ekonomik Kalkınma İcra Konseyi Üyesi Ravi Pillay dün yaptığı açıklamada, konuya ilişkin uzmanlar tarafından çeşitli testler yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Yapılan testler, bölgede bulunan taşların elmas olmadığını kesin olarak ortaya koydu. Aslında, Karoo Dolerit eşiğinin teması içinde ve boyunca genişlemeli bir oluşum düzlemleri ile Karoo Süper Grubu genelinde yaygın olan kuvars kristalleri keşfedilmiştir.''

Kuvars kristallerinin değerinin henüz belirlenmediğini ve kristallerin değerlerinin elmasa kıyasla son derece düşük olduğunu belirten Pillay, koronavirüsün (Covid-19) yayılma potansiyeline ilişkin endişeler nedeniyle vatandaşları bölgeyi boşaltmaya çağırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...