Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 00:41 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 01:43

El Kaide lideri Eyman El Zevahiri öldürüldü

Son dakika haberi: El Kaide elebaşı Eymen El Zevahiri, CIA’in İnsansız Hava Aracı saldırısıyla Afganistan’da öldürüldü.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
El Kaide lideri Eyman El Zevahiri öldürüldü
Eyman El Zevahiri

ABD'li bir yetkili, hafta sonu Afganistan'ın başkenti Kabil'de kritik bir El Kaide hedefine yönelik başarılı bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.

EL KAİDE LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Associated Press haber ajansı muhabiri, Twitter'da yaptığı paylaşımla, operasyon sonucu El Kaide lideri Eymen El Zevahiri'nin öldürüldüğünü ifade etti. 

71 yaşındaki Eymen el Zevahiri, Mayıs 2011'de Usame bin Ladin'in öldürülmesiyle birlikte El Kaide'nin yeni lideri olmuştu.

ABD, Mısırlı bir ilahiyatçı ve genel cerrahi uzmanı olan Zevahiri'nin başına 25 milyon Dolar ödül koymuştu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Afganistan'da insansız hava aracıyla yapılan operasyona ilişkin kısa süre içinde açıklama yapması bekleniyor.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Zevahiri'nin öldürüldüğüne ilişkin bir bilgi yer almazken, "Hafta sonu Afganistan'da terörle mücadele kapsamında önemli bir El Kaide hedefine yönelik başarılı bir operasyon düzenlediği ve operasyonda sivil kayıp bulunmadığı" mesajı aktarıldı.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...