Tgrt Haber
13 Şubat 2023 00:38 - Güncelleme : 13 Şubat 2023 08:56

Dünyada 'UFO' alarmı! ABD açıkladı: Kanada'da düşürüldü, analiz edilecek

ABD, Çin'e ait bir balonu hava sahasında düşürmesinden bir hafta sonra Kanada'da da yine tanımlanamayan bir cismin düşürüldüğünü açıklandı. ABD'nin açıklamalarından sonra Uruguay, Japonya ve Çin hava sahalarında tanımlanamayan uçan cisimler bildirdi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Ajanslar
Fotoğraf: Arşiv
ABD,UFO,Kanada

Fotoğraf: Arşiv

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Çin'e ait bir balonu hava sahasında düşürmesinden bir hafta sonra Kanada'da da tanımlanamayan bir cismin düşürüldüğü açıklandı. Cuma günü de yine ABD, Alaska üzerinde uçan bir cismin daha imha edildiğini duyurmuştu. Sosyal medyada kısa sürede gündem olan olayla ilgili ABD'li bir yetkili, son nesnenin karadaki herhangi bir şeye 'askeri tehdit' olarak görülmediğini söyledi.

UFO GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"CİSMİN ENKAZI TOPLANIP, ANALİZ EDİLECEK"

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada üçüncü cismin düşürülmesinin ABD Başkanı Joe Biden ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından "güvenlik endişesi" nedeniyle onaylandığı belirtildi. Kanada Başbakanı, Kanada kuvvetlerinin "cismin enkazını toplayıp analiz edeceğini" de sözlerine ekledi.

NE OLDUĞU HALEN BİLİNMİYOR

Kanada Savunma Bakanı Anita Anand ise 12 bin metreden daha yüksek bir irtifada bulunan aygıtın "yasadışı bir şekilde Kanada hava sahasına girdiğini ve sivil uçuşların güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu" söyledi.

"SİLİNDİRİK BİR HAVA ARACI"

"Uçak saat sabah 9.40 sularında ABD-Kanada sınırından yaklaşık 160 km uzaklıkta vuruldu" diyen Kanada Savunma Bakanı, bunun geçen hafta Kuzey Carolina'da imha edilen balondan daha küçük "silindirik bir hava aracı" olduğunu söyledi. Cisimle ilgili analizlerin devam ettiğini ifade eden Anand, "Dolayısıyla cismin kaynağı hakkında spekülasyon yapmam ihtiyatlı olmaz" dedi.

BİRÇOK ÜLKEDE 'UFO' ALARMI

ABD'nin kaynağı bilinmeyen bir cismin vurulduğu açıklamasından sonra Uruguay, Japonya ve Çin de hava sahalarında tanımlanamayan uçan cisimler bildirdi.

ELON MUSK'TAN UFO PAYLAŞIMI: ENDİŞELENMEYİN ARKADAŞIM UĞRADI

Haberlerin ve görüntülerin dünyada yankı bulmasından sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan Elon Musk, "Endişelenmeyi sadece birkaç uzaylı arkadaşım uğradı…" ifadelerini kullandı.

 

"DÜNYA DIŞI KANITI YOK"

New York Times'a konuşan Başkan Biden'a bağlı yetkililer, Kuzey Amerika hava sahasında tespit edilen tanımlanamayan nesnelerin dünya dışı faaliyet içerdiğine dair hiçbir kanıt bulunmadığına dair güvence verdiğini söyledi.

Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...