Tgrt Haber
13 May 2023 09:35 - Güncelleme : 13 May 2023 10:08

Drone'u fark eden Rus askerinin korku dolu anları Ukraynalılar talimatları böyle gönderdi

Rusya'nın işgal girişimi Ukrayna'da devam ederken zaman zaman iki tarafın askerleri arasında ilginç anlar yaşanıyor. Ukraynalı askerler, kritik şehir Bahmut'ta teslim olmak isteyen bir Rus askerine drone ile talimat gönderip yönlendirdiler. O anlar drone'un kamerasına bir bir yansıdı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Telegraph
rusya,ukrayna,drone,asker,işgal

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna'nın işgali şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Ukrayna'nın kritik şehri Bahmut için elinden geleni yapan Rus askerinin durumu ise Kremlin ve Rus paralı asker grubu Wagner'in kapışması nedeniyle zor bir hal aldı. Bahmut'ta bir Rus askerinin öldürülmemek için gösterdiği çaba, teslim olmak istediğini anlatmaya çalıştığı anları ise yakalandığı drone'un kamerasına yansıdı. 

 Ukrayna ordusuna bağlı 92. Mekanize Piyade Tugay'ının drone komutanı Yuri Fedorenko'nun Telegram hesabından paylaştığı videoda, Rus askerin teslim olduğu anlar yer aldı. Komutan Fedorenko, 'hayırseverlik eylemi' notuyla yaptığı paylaşımında, olayın 9 Mayıs'ta meydana geldiğini belirtti. Drone ile tespit edilen Rus askeri, drone'u fark ettiği an teslim olmak istediğini anlatan hareketler yapmaya başladı. 

Drone'u fark eden Rus askerinin korku dolu anları Ukraynalılar talimatları böyle gönderdi

Ukrayna askerleri, teslim olmak isteyen Rus askerine, drone ile bir not yolladı. The Telegraph'ın haberine göre, notta Rus askerin, drone'u takip etmesi ve hendeklerden geçerek Ukraynalı birliklerin tarafına gidip teslim olması istendi. 

Drone'u fark eden Rus askerinin korku dolu anları Ukraynalılar talimatları böyle gönderdi

TESLİM OLMAK İSTEYEN ASKERİN ARKASINDAN ATEŞ AÇTILAR

Telegram'da paylaşılan görüntülerde de Rus askerinin talimata uyarak, drone'u takip ettiği ve hendeklerden geçerek Ukraynalıların tarafına geçtiği görülüyor. Komutan Fedorenko, konu üzerine "Ukrayna'da esir düşmek, Rus ordusunda savaşmaya kıyasla size daha fazla hayatta kalma şansı verir" dedi. Ayrıca komutan, teslim olmak isteyen Rus askerinin silah arkadaşlarının arkasından ateş ettiğini de iddia etti.

Drone'u fark eden Rus askerinin korku dolu anları Ukraynalılar talimatları böyle gönderdi

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mihaylo Fedorov da kimliği açıklanmayan Rus askerin teslim olduktan sonra gözaltına alındığını bildirdi. Fedorov, dünkü açıklamasında "Düşman, drone'u fark etti ve teslim olmak istediğini gösteren hareketler yaptı. Piyadeler ve gözcüler de Ukrayna mevzilerine kadar ona eşlik etti" dedi.

Kaynak: The Telegraph
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...