Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 15:34 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 15:52

Evi basılan Donald Trump yarın sorguya çekilecek!

FBI ajanları tarafından evi basılan ABD'nin eski başkanı Donald Trump, yarın New York Başsavcılığı'nda yemin altında sorguya çekilecek.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Evi basılan Donald Trump yarın sorguya çekilecek!
abd,donald trump

Geçtiğimiz günlerde evi FBI tarafından basılan ve birçok belgesine el konulan ABD'nin eski başkanı Donald Trump, mülklerinin değerleri konusunda açılan soruşturma çerçevesinde yarın New York Başsavcılığı'nda yemin altında sorgulanacak.

Trump sosyal medya platformu Truth Social'da yaptığı açıklamasında mülklerinin yemin altında sorgulanacağını doğrulayarak, ABD tarihindeki en büyük cadı avının devamı için ırkçı New York Başsavcısını göreceğim. Büyük şirketim ve ben her taraftan saldırıya uğruyoruz. Muz cumhuriyeti!" ifadelerini kullandı.

New York Başsavcısı Letitia James, Trump Organization isimli şirkete ait gökdelenler ve golf sahaları gibi varlıkların değerinin 10 yıldan fazla süredir finansal tablolarda yanlış yansıtıldığını iddia ettiği soruşturma çerçevesinde Trump ve çocuklarını ifade vermeye çağırmış ancak Trump ve avukatları her seferinde karara itiraz ederek başsavcılığın istediği belgelerin kendilerinde bulunmadığını söylemişti.

Evi basılan Donald Trump yarın sorguya çekilecek!

NELER OLMUŞTU?

ABD'de geçtiğimiz günlerde bir ilk yaşandı. Federal ajanlar, ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın evine baskın düzenledi. Trump, gelişmeyi kendi sosyal medya platformundan duyurdu. Trump, 45. ABD Başkanı olarak paylaştığı metinde, aramayı, ulus için karanlık zamanlar olarak niteledi. "Böyle bir saldırı sadece 3. dünya ülkelerinde olur" dedi.

Ajanların evi ablukaya aldığını iddia eden Trump, "Radikal sol, adalet sistemini silaha çevirdi" suçlamasında bulundu. Daha önce hiçbir ABD Başkanının böyle bir şey yaşamadığını vurgulayan Trump, "Demokratlar 2024'te başkanlık için yarışmamı istemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...