Tgrt Haber
24 Nisan 2024 14:19 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 14:28

Dışişleri Bakanlığından '1915 olayları' açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, "Bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaları reddediyoruz." açıklamasında bulundu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Dışişleri Bakanlığından '1915 olayları' açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın ve Ermeni toplulukların 24 Nisan'da andığı 1915 olaylarına ilişkin bir açıklama yayımladı. Dışişleri Bakanlığı, "Tarihi gerçekleri çarpıtan bu açıklamalar uluslararası hukuka da aykırıdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 1915 olaylarının meşru tartışma konusu olduğunu açık biçimde kayda geçirmiştir." dedi.

"TEK TARAFLI AÇIKLAMALARI REDDEDİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı, "Bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaları reddediyoruz. Tarihi gerçekleri çarpıtan bu açıklamalar uluslararası hukuka da aykırıdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 1915 olaylarının meşru tartışma konusu olduğunu açık biçimde kayda geçirmiştir." ifadelerini kullandı.

Bakanlık şu ifadelere yer verdi:

Tarihle ilgili bu ön yargılı ve tarafgir açıklamalar, iki toplum arasındaki uzlaşı çabalarına zarar vermenin yanı sıra nefret suçları işlemeye meyilli radikal grupları da cesaretlendirmektedir.

Tüm tarafları, Ortak Tarih Komisyonu kurulması önerimize ve Ermenistan ile başlatılan normalleşme sürecine destek vermeye çağırıyoruz.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...