Tgrt Haber
25 Nisan 2024 09:56 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 09:57

Dış basın Ankara'daki zirveyi böyle gördü: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman liderden daha cesur konuştu

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da bir araya geldiler. Zirve dış basın tarafından yakından takip edildi. Erdoğan'ın açıklamaları, Steinmeier'e göre daha cesur bulundu. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 3 günlük Türkiye ziyaretinin son durağında Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman lideri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

İki lider görüşmelerinin ardından beraber kameralar karşısına geçtiler. Dış basının yakından takip ettiği zirvenin ortak basın toplantısı, dünya basını tarafından manşetlere taşındı.

Dış basın Ankara'daki zirveyi böyle gördü: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman liderden daha cesur konuştu - 1. Resim

TÜRKİYE İLE ALMANYA ARASINDAKİ BAĞLARIN CANLANMASI İÇİN ÇAĞRI

Alman DW, zirveyi, ''Steinmeier, Türkiye ile bağların canlandırılması çağrısında bulundu'' manşetiyle okuyucularına duyurdu. 

Çin merkezli Xinhua ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çarşamba günü Türkiye ile Almanya arasında savunma sanayisinde daha fazla işbirliği yapılması çağrısında bulundu'' ifadelerine yer verdi.

''ERDOĞAN, STEİNMEİER'DEN DAHA CESUR KONUŞTU''

Frankfurter Allgemeine gazetesi ise iki liderin görüşmesinin beklenenden 3 kat fazla sürdüğünü, ardından liderlerin basının karşısına çıktığını, Alman liderin her iki ülkenin ortak çıkarlarına vurgu yapmaya çalıştığını yazdı. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha cesur açıklamalar yaptığına dikkat çekildi.

''Türk cumhurbaşkanı diğer konularda da Steinmeier'den daha cesur konuştu. Almanya'nın silah ihracatına yönelik kısıtlamalarını 'tamamen kaldırmasını' talep etti.''

Dış basın Ankara'daki zirveyi böyle gördü: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman liderden daha cesur konuştu - 2. Resim

''BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR''

ZDF de başlığına Alman lider Steinmeier'in sözünü taşıdı: ''Birbirimize ihtiyacımız var.'' Haberde, ''Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, bir süredir arka planda kalan Almanya-Türkiye ilişkilerinin yeniden canlandırılması çağrısında bulundu. Ankara'da Türkiye cumhurbaşkanıyla düzenlediği ortak basın toplantısında, 'Zaman ciddi. İşte tam da bu yüzden birbirimize ihtiyacımız var' dedi'' ifadelerine yer verildi.

''TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ ORTAK''

RND ise ''Türkiye'nin vazgeçilmez bir ortak'' olduğunu belirttiği haberinde, ''100 yıl önce Almanya ile Türkiye diplomatik ilişkiler kurdu. Federal Cumhurbaşkanı'nın ziyareti de her zaman çatlakların olduğunu gösterdi. Ancak her iki ülkenin de birbirine ihtiyacı olduğu da bir gerçek'' ifadelerini kullandı.

Dış basın Ankara'daki zirveyi böyle gördü: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman liderden daha cesur konuştu - 3. Resim

SATIŞ KISITLAMALARINI KALDIRMA ÇAĞRISI

Al Monitor Erdoğan'ın ikili ilişkiler konusunda Berlin'den Türk savunma sanayisine yönelik satış kısıtlamalarının kaldırılması çağrısını yinelediğine vurgu yaptı.

Haberde Erdoğan'ın ''İlişkilerimizden savunma sanayisine yönelik kısıtlamaların tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Türkiye ve Almanya'nın bundan sonra özellikle savunma alanında engellerle karşılaşmak yerine ortak üretim projelerini tartışmaya odaklanacağını umuyoruz'' sözlerine yer verildi.

Azernews ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarşamba günü Ankara ve Berlin'in engellerle karşılaşmayacağı ve özellikle savunma sektöründe ortak üretim projelerini tartışmaya odaklanacağı yönündeki umudunu dile getirdi'' dedi.

Yunan basını ise görüşmede gündeme gelen konular arasında Kıbrıs’ın da yer aldığını yazdı.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...