Tgrt Haber
27 Haziran 2021 16:32

Delta varyantı: Sidney kapandı, Rusya'da vakalar artıyor

Koronavirüsle mücadelede en başarılı ülkeler arasında yer alan Avustralya'da Delta varyantı nedeniyle Sidney kenti 2 haftalığına kapandı. Varyantın yayıldığı Rusya'da ise vaka sayısı endişe verici boyutlarda.

Delta varyantı: Sidney kapandı, Rusya'da vakalar artıyor
rusya,,avrupa,,dünya,,koronavirüs,,covid-19,

Koronavirüsün  ilk kez Hindistan'da görülen yeni mutasyonu (Delta varyantı), Dünyada endişeye neden oldu. Kovid-19'la mücadelede en başarılı ülkelerden biri olan Avustralya'yı da yeniden önlemler almaya zorladı.

Sidney kenti, Delta varyantı nedeniyle iki haftalığına kapandı. Kentte 27 Haziran itibarıyla başlayan kapanmada, milyonlarca kişinin 9 Temmuz'a kadar zorunlu hâller dışında evlerinden çıkmaması isteniyor. Restoran, kafe ve barların kapalı kalacağı bu süreçte, evden çalışma imkânı bulunan Sidneyliler sadece temel ihtiyaç ürünleri satın almak, spor yapmak, tedavi görmek ya da okula gitmek için dışarı çıkabilecek.

Delta varyantı: Sidney kapandı, Rusya'da vakalar artıyor

Avustralya'da Haziran ayında ülke genelindeki yeni vaka sayısı 20'nin üzerine çıkmamıştı. Ancak Sidney'de bu ayın ortasında görülen ilk Delta varyantının ardından kentte 100'dan fazla vaka tespit edildiği açıklandı.

KORONAVİRÜSTE TABLO ENDİŞE VERİCİ

Delta varyantından en çok etkilenen ülkelerden biri de Rusya oldu.

Üçüncü dalgayla boğuşan Rusya'nın başkenti Moskova'da son 24 saatte 144 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Pandeminin başından beri bir kentte kaydedilen en yüksek sayı oldu. Rusya genelinde ise son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 599 olurken toplam can kaybı 133 bin 282'ye yükseldi. 

Delta varyantı: Sidney kapandı, Rusya'da vakalar artıyor

Euro 2020'de birçok grup maçının oynandığı Saint Petersburg, 2 Temmuz'da da binlerce kişinin tribünlerde olacağı bir çeyrek final karşılaşmasına ev sahipliği yapacak. Onlarca Finlandiya taraftarı geçen hafta Belçika maçı için gittikleri kentte koronavirüse yakalanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...