Tgrt Haber
08 Ocak 2015 15:56

Danimarka da alarm durumunda

PET, ülkedeki radikal dinci terör örgütlerinin saldırılara hazır olduğunu bildirdi.

Danimarka da alarm durumunda
danimarka, pet,

Danimarka gizli servisi PET, ülkedeki radikal dinci terör örgütlerinin saldırılara hazır olduğunu bildirdi. Fransa'yı sarsan terör olaylarından sonra Avrupa ülkelerinde tedirginlik arttı. Twitter'da 'Mosool' takma adıyla IŞİD yanlısı bir kişinin attığı Tweet'te, "İnşallah bundan sonraki hedef Danimarka olur" yazdı. Bunun üzerine ülkede sosyal medyadaki tepkiler büyüdü. Danimarka Emniyet Genel Müdürlüğünü bağlı Terör Araştırma Merkezi'nden (CTA) yapılan açıklamada, ülkede yaşayan militanların, Fransa'dakine benzer silahlı eylem yapmaya hazır oldukları ve buna karşı gerekli önlemlerin alındığı bildirildi. CTA tarafından, Berlingske gazetesine yapılan açıklamada şöyle denildi: "Danimarka silah edinmede kolay bir ülke. Ülkede yaşayan militanların çok kısa süreli planlama ile silahlı eylem yapmaları bekleniyor."
Danimarka gizli servisi PET, Fransa'daki saldırının, Danimarka'da terör saldırıları konusunda alınan önlemler ve terör örgütlerine bakışını değiştirmediğini bildirdi. CTA Karikatür krizi ve Danimarka'nın Müslüman ülkelerde askeri operasyonlara destek vermesi nedeniyle sürekli tehdit altında bulunduğuna dikkat çekerek, şöşye dedi:
"Irak ve Suriye'deki savaştan dönen çok sayıda genç, ülkemizde eğitimli vaziyette, büyük ses getirecek, seri terör saldırılarında bulunmaya hazır. Savaşmak için Ortadoğu'ya giden genç sayısı yaklaşık 110. Ancak bunların hepsi de IŞID cephesinde savaşmadı. Ülkemize dönen Cihadcıların sayısı çok değil ama her an terör saldırılarında bulunmaları bekleniyor. PET her halde bunlardan gözünü ayırmıyordur."
TÜRK ASILLI MİLLETVEKİLLERİ DE PROTESTO ETTİLER
Siyasetçiler ve halk Kopenhag'ın Kongensnytorv Meydanı'ndaki Fransa Büyükelçiliği önüne giderek çiçekler bıraktı mumlar yaktı. Fransa Büyükelçiliği önünde toplanan siyasetçiler arasında, Liberal parti Başkanı ve eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen, Sosyalist halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, Sosyal Demokrat Milletvekili Yıldız Akdoğan da vardı.
Türk asıllı milletvekilleri, demokrasi ve ifade özgürlüğü için, siyasi ayrım yapmadan tüm siyasilerin ve halkın ortak tavır alması gerektiğini söyledi. Yıldız Akdoğan, "Benim yılbaşı mesajımda da söylediğim ve uyardığım gibi Radikal dinci ve sağcılar kötü olan yüzlerini bir kez daha gösterdiler" dedi.
Verilen mesajlarda, Paris'teki saldırının siyasi amaçla kullanılmaması konusunda fikir birliği bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...