Tgrt Haber
22 Nisan 2024 05:04 - Güncelleme : 22 Nisan 2024 05:05

Çobanlar ve çiftçiler birbirine girdi! 21 kişi öldü 

Nijerya'da çobanlar ile çiftçiler arasında çıkan kavgada silahlar konuştu. Plateau eyaletinde çıkan çatışmada 21 kişi öldü. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
Çobanlar ve çiftçiler birbirine girdi! 21 kişi öldü 

Birbirinden değişik kavga ve ölümlerin yaşandığı Nijerya'da bu kez çobanlar ve çiftçiler birbirine girdi. Plateau eyaletinde meydana gelen olayda 21 kişi hayatını kaybetti. 

Mwaghavul Gençlik Hareketi'nin Ulusal Başkanı Sunday Dankaka, yerel basına yaptığı açıklamada, Mangu ve Kuru bölgelerinde çobanlar tarafından düzenlenen silahlı saldırılar sonucunda ciddi kayıplar yaşandığını belirtti. 

Çobanlar ve çiftçiler birbirine girdi! 21 kişi öldü  - 1. Resim

21 KİŞİ ÖLDÜ, EVLER KÜL OLDU 

Dankaka, bu saldırılarda 21 kişinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını ifade etti. Ayrıca, birçok evin tamamen yandığını ve çok sayıda kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Son olarak, ocak ayında Mangu bölgesinde yaşanan çatışmalarda aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu en az 90 kişi hayatını kaybetmişti. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...