Tgrt Haber
09 Ekim 2014 20:34

Çin'den önemli IŞİD açıklaması

Çin, Batı medyasında "Çin'in de IŞİD'e karşı ABD öncülüğündeki koalisyona katılması gerektiği" yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Çin'den önemli IŞİD açıklaması
Çin, IŞİD, Asya haberleri, Asya,

Çin, terörle mücadele konusunda uluslararası işbirliğini desteklediğini kaydetti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Batı'daki bazı basın organlarında Çin'in IŞİD'e karşı koalisyona katılması gerektiği yönündeki haberler ile Türkiye'nin IŞİD'e karşı mevcut hava saldırılarının yetersiz olduğu yönündeki görüşünün sorulması üzerine, Pekin yönetiminin terörün tüm formlarına kararlı şekilde karşı olduğunu ve teröre karşı uluslararası işbirliğini sürekli desteklediklerini dile getirdi. Hong, Çin'in uluslararası ilişkilerdeki temel normlar ile BM tüzüğünün ilkeleri kapsamında teröre karşı küresel mücadelenin içinde olduğunu savundu. İlgili ülkelerin egemenliğine, bağımsızlık ve iç meselelerine karışılmaması gerektiğini yineleyen Hong, sorunların çıkış nedenleri ve bulguları ele alınırken kapsayıcı önlemler alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...