Tgrt Haber
26 Kasım 2021 14:47

Boris Johnson'ın sosyal medya mesajı Emmanuel Macron'u kızdırdı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson arasındaki 'göçmen' gerilimi devam ediyor. Macron, Johnson'ın sosyal medya hesabından yayımladığı mektubu ciddiye almadığını ifade ederek geleneksel diplomatik kanalları tercih etmeye çağırdı.

Boris Johnson'ın sosyal medya mesajı Emmanuel Macron'u kızdırdı
boris johnson,emmanuel macron,göçmen,ingiltere,fransa

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ikili ilişkilerini güçlendirmek adına görüştüğü İtalya Başbaknı Mario Draghi ile beklenen Quirinale Antlaşması'nın Roma'da imzalanmasının ardından basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Fransa'da İngiltere'ye geçen göçmenleri geri almasını talep etmek içi bir kamu mektubunu sosyal medyada yayımlamasını eleştirdi. Johnson'ı ciddiyetsizliği nedeniyle eleştiren Macron, “Yöntemler ciddi olmadığında şaşırıyorum" dedi.

''CİDDİ OLURSA DİYALOG DEVAM EDER''

 

Macron, İngiltere Başbakanı'nı sosyal medyada aracılığıyla iletişim kurmak yerine geleneksel diplomatik kanalları tercih etmeye davet ederek şunları söyledi:

''Bu konularda liderler arasında sosyal medyada ve kamuoyuna açıklanan mektuplar aracılığıyla iletişim kurulmaz.''

Boris Johnson'ın sosyal medya mesajı Emmanuel Macron'u kızdırdı

Macron, İngiltere ile göç konusunda diyaloğun “ciddi olmaya karar verirlerse” devam edebileceğini söyledi.

GÖÇMEN KRİZİ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Macron'dan Fransa'dan İngiltere'ye gelen göçmenleri geri almasını istemişti. Johnson Macron için sosyal medya hesabında paylaştığı açık bir mektupta, "Manş Denizi'ni geçen tüm yasadışı göçmenlerin geri dönüşüne izin vermek için ikili bir geri kabul anlaşması yapmamızı öneriyorum" demişti.

Çarşamba günü Fransa'nın kuzeyinde bulunan Pas-de-Calais bölgesinden İngiltere’ye gitmek üzere yola çıkan bir teknenin dün Manş Denizi’nde batması sonucu en az 31 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...