Tgrt Haber
31 Ocak 2022 21:57

Boris Johnson “Partygate” skandalı için özür diledi! Revizyon mesajı verdi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Başbakanlık Konutu’nda düzenlenen ve basında “Partygate” skandalı olarak adlandırılan partilerle ilgili özür diledi. Boris Johnson, koronavirüs kısıtlaması sırasında yapılan parti nedeniyle insanların duyduğu öfkeyi de anladığını ifade ederek Başbakanlık’ta değişiklikler yapacağını dile getirdi.

Boris Johnson “Partygate” skandalı için özür diledi! Revizyon mesajı verdi
Boris Johnson,ingiltere,Partygate

İngiltere’de kamuoyunda “Partygate” olarak bilinen skandal sonrası Başbakan Boris Johnson açıklamalarda bulundu.  Kıdemli memur Sue Gray'in hazırladığı 12 sayfalık rapor sonrası Avam Kamarası'nda vatandaşlarından özür dileyen Boris Johnson salgında insanlardan fedakarlık yapmalarını istediklerini ve insanların duyduğu öfkeyi anladığını ifade etti.

“BAŞBAKANLIK’TA DEĞİŞİKLİKLER YAPACAĞIM”

Özür dilemenin yeterli olmayacağını belirten Johnson, hükümetin görevine devam etmesi için Başbakanlık’ta değişiklikler yapacağını aktardı.  Kamu hizmeti davranış kurallarını gözden geçirme zamanının geldiğini ifade eden Johnson, önümüzdeki günlerde hükümetin işleyişini ve Başbakanlık ile parlamento arasındaki bağlantıyı iyileştirme sözü vererek, "Anladım ve düzelteceğim" dedi.

MUHALEFET SERT TEPKİ GÖSTERDİ

İşçi Partisi lideri Keir Starmer ise yaptığı konuşmada, söz konusu raporu hazırlayan Gray’i profesyonelliğinden dolayı tebrik ederek, 12 partinin cezai soruşturma eşiğine ulaştığını bildiklerini aktardı. İnsanların Covid-19 kısıtlamalarına uyarak hayat kurtardıklarını, kendileriyle ve ülkeleriyle gurur duymaları gerektiğini ifade eden Starmer, "Başbakan hepimizi aptal yerine koydu” dedi. Gray'in raporu üzerine istifa etmeyen Johnson’ı "utanmaz bir adam" olarak nitelendiren Starmer, Başbakan Johnson ve skandala karışan herkesin "kendilerini ve ofislerini aşağıladığını" ve "hükümet ile halk arasındaki güven bağını" yıprattığını vurguladı. Starmer, konuşmasında muhafazakar milletvekillerine hitap ederek, Johnson hükümetine karşı güven oylaması çağrısında bulundu.

“BAŞBAKAN KURALLARA UYMALI”

Eski Başbakan Theresa May ise yaptığı konuşmada, Covid-19 düzenlemelerinin kamu özgürlüklerine kısıtlamalar getirdiğini belirterek, başbakanın kurallara riayet etmesini beklediklerini açıkladı. May, Gray’in raporunun Başbakanlık’ın söz konusu kurallara uymadığını gösterdiğini ifade ederek, "Ya (Boris Johnson) kuralları okumadı ya ne anlama geldiğini anlamadı ya da kuralların 10 numara için geçerli olduğunu düşünmediler. Hangisiydi?" dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...