Tgrt Haber
22 May 2021 23:41

BM'den İsrail ve Hamas'a acil çağrı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Gazze'de ateşkese varan İsrail ve Hamas'a anlaşmaya riayet edilmesi çağrısını yaptı.

BM'den İsrail ve Hamas'a acil çağrı
bm,birleşmiş milletler,gazze,israil,filistin,hamas

İsrail ile Hamas, Gazze'deki çatışmaların sona ermesi konusunda anlaşmış ancak İsrail polisinin sadıklığı kısa sürmüştü.

Mescid-i Aksa'da cuma namazı çıkışında cemaate plastik mermi ve sos bombalarıyla saldıran İsrail tarafı, ateşkesi bozmuştu.

Bölgede tansiyonun yeniden artması sonrası Birleşmiş Milletler'den yeni bir hamle geldi.

Yazılı açıklamayla taraflara ateşkese uymaları çağırısını yapan BM, ateşkes sürecine olan desteklerinden ötürü Mısır, bölgesel aktörler, Orta Doğu Dörtlüsü takdir edildi.

FİLİSTİNLİLERE ACİL YARDIM VURGUSU

11 günlük çatışma süresi boyunca yaşamını yitiren sivillerden ötürü konseye üye ülkelerin yas tuttuğu belirtilen açıklamada, "Güvenlik Konseyi üyeleri, başta Gazze olmak üzere Filistinli sivil halka acil insani destek sağlanmasının önemine vurgu yaptı" mesajı paylaşıldı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in bölgede kapsamlı ve hızlı bir yeniden inşa ve toparlanma süreci için uluslararası topluma yaptığı çağrıya da tam destek verildiği vurgulandı.

İki devletli çözümün bölgede kalıcı barışın sağlanması için atılacak adımların desteklendiğine dikkat çekilen açıklamada, ateşkesle sağlanan sükunetin korunmasının önemi vurgulandı.

ABD ORTAK AÇIKLAMADA YOKTU

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), ateşkes anlaşmasından önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ateşkes için ortak açıklama çabalarına katılmazken, konsey ortak bir açıklama yapamamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...