Tgrt Haber
24 Şubat 2015 23:23

Binlerce Bosnalı, Erdoğan için toplandı!

Bosna Hersek'in Zavidoviçi kentinde, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinlikle, binlerce Bosnalı, Erdoğan'ın doğum gününü kutladı.

Binlerce Bosnalı, Erdoğan için toplandı!
Bosna Hersek,Zavidoviçi

Türkiye ve Bosna Hersek milli marşlarının okunmasıyla başlayan programa, Türkiye'nin Saraybosna Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı, Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türkiye'nin resmi kurumlarının temsilcileriyle, çok sayıda Bosna Hersekli katıldı.

Resmi açılışını Zavidoviçi Belediye Başkanı Suad Omeraşeviç'in yaptığı "Türkiye-Bosna Dostluk Gecesi Etkinliği" kapsamında, ses sanatçısı ve besteci Orhan Çakmak, Erdoğan için özel olarak yazdığı şarkıyı seslendirdi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen organizasyonda Türkçe ve Boşnakça şarkılar ve ilahiler seslendirilirken, Bosna Hersek'in farklı şehirlerinden gelen ve Türk bayrağı taşıyan çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı sunumda ise "Boşnaklar seni çok seviyor", "Kalbimiz seninle" ve "Doğum günün kutlu olsun" mesajları yer aldı.

Bosna Hersekli gazi Muyo Aganoviç de tören sırasında Türkçe ve Boşnakça şarkılar seslendirdi.

Programın organizatörleri arasında bulunan Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Yasmin İmamoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programa katılımın çok yüksek olduğunu, törene Zenitsa, Jepçe, Saraybosna gibi şehirlerden de çok sayıda insanın katıldığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...